VAINAJA: Kadotetut

Arvio julkaistu Soundissa 6–7/2014.
Kirjoittanut: Marko Säynekoski.

Arvio

VAINAJA
Kadotetut
Svart

Kun Vainajan hitaasta deathista ja doomvaikutteista alkoi tihkua tietoa, tuli ajatelleeksi, saako edesmennyt Reverend Bizarre lyhyeksi jääneelle uralle jatkajan. Vainajan debyytti ainakin alkaa hyvin: hautajaiskirkonkellojen soitto, kesäinen linnunlaulu ja petollisen kaunis akustinen instrumentaali antavat ymmärtää, että nyt on tulossa jotakin poikkeuksellista.

Kadotetut tarjoilee paljon kiinnostavia piirteitä. Bändi kuulostaa todella raskaalta, ja sovitustensa puolesta bändi on rakentanut kappaleensa siten, että mitään ei ole liikaa, mutta ei liian vähänkään. Ilmavuuden tunne säilyy ja tavoittaa taivaallisen yhteyden. Lisäksi Vainaja on löytänyt biiseihinsä sopivasti poikkeuksellisia yksityiskohtia, jotka saavat virittymään tunnelmaan. Sen sijaan monotoninen örinä kaipaisi rinnalleen lisää keventäviä elementtejä kasvattamaan kappaleiden polveilua.

Vainajan debyytti on mielenkiintoinen päänavaus, joka jättää bändille portit auki useampaankin suuntaan. Oikeilla valinnoilla Vainajasta voi hyvinkin tulla suunnannäyttäjä jollekin uudelle ja nimenomaan Vainajalle ominaiselle metallille.

Lisää luettavaa