VARIOUS ARTISTS: Magic Moments –The Definitive Burt Bacharach Collection

VARIOUS ARTISTS
Magic Moments –The Definitive Burt Bacharach Collection
Rhino

Viime vuonna 80 täyttänyt Burt Bacharach on edelleen aktiivinen musiikkinsa kanssa. Haastattelujen ja kuvien perusteella mies on kaiken lisäksi yhä hemmetin viileä ja tyylikäs kaveri, kuten on ollut jo vuosikymmeniä. Oikeastaan Bacharach näyttää juuri siltä, miltä kuvittelisi tämän kokoelman musiikin säveltäjän näyttävänkin, elegantilta. Säveltäjän, sovittajan ja tuottajavelhon musiikki taitaa olla jo osa ihmiskunnan kollektiivista tajuntaa, niin kaikkialle levinneitä ovat nämä, enimmäkseen yhdessä sanoittaja Hal Davidin kanssa tehdyt klassikot.

Bacharachin uraa on kasattu jos minkälaisiin kokoelmiin. Tämä pärjää joukossa ihan kohtalaisesti. Paketista löytyy niitä isoimpia hittejä, muutamia vähemmän tunnettuja versioita tutuista suosikeista sekä aika monta harvinaisempaakin raitaa. Hieman kuitenkin mietityttää, kenelle tämä kokoelma on suunnattu.

Satunnainen kuluttaja luultavasti ihmettelee niitä oudompia kappaleita ja Bacharachin jo hyvin tuntevat varmasti omistavat valmiiksi leijonanosan kolmelta levyltä löytyvästä materiaalista. Kokoelman mukana tuleva vihkonen on kovin ohut ja vähän informaatiota tarjoava, lyhyt Elvis Costellon kirjoitus on tietenkin odotetun ylistävä.

Rhinon kymmenisen vuotta sitten julkaisema kolmen cd:n kokoelma The Look Of Love oli sisällöltään ja ulkoasultaan todella harkittu ja näyttävä kokonaisuus. Magic Moments on kuin sen vähemmän korea pikkuveli, jonka sydän on kuitenkin puhdasta kultaa.