VELCRA: Between Force And Fate

VELCRA
Between Force And Fate
EMI

Reilun kahden vuoden takainen Consequences Of Disobedience ei ollut ihanteellisinta musiikkia kevätkukkien poimintaan, mutta Between Force And Fatella peruutetaan koko kevät. Vihaisempi Velcra on karistanut debyyttiä vaivanneet lastentaudit, hapuilevan otteen ja päättämättömyyden musiikillisesta linjasta.

Jessi Freyn laulu kulkee räväkämmässä rekisterissä ja pikkunäppärää tarttumapintaa hakeneet melodiat on korvattu aggressiivisemmilla niin laulussa kuin musiikissakin. Koukut rakentuvat nyt aivan muusta kuin tanssittavista biiteistä tai flirttailevista kertosäkeistä. Riffit peilaavat uusmetallisia piirteitä, industrial-sykettä on yhä mukana ja laulu on tuskaista ja villiä, mutta Velcra ei lukeudu mihinkään tiukasti rajattuun genreen. Siinä piilee Between Force And Faten voima: ei liian outoa, mutta ei myöskään toisten valmiiksi pureskelemaa.

The Bong Song antaa herkemmän hetken laulullisesti, mutta kokonaisuutena tämäkään biisi ei jää helläksi. Kuin sotakoneiston marssin tahdissa kumiseva loppu lanaa tunnustuksia tekevän seesteisen laulun sirpaleiksi. On totta, ettei näissä biiseissä ole vähääkään debyytin eniten soitetuiden radiosopivuudesta, mutta livenä ne tulevat räjähtelemään täsmäpommeina illasta toiseen.