VIOLENT FEMMES: Freak Magnet

VIOLENT FEMMES
Freak Magnet
Cooking Vinyl

Lähes seitsemän vuoden tauon jälkeen uuden studiolevyn tehnyt Violent Femmes säilyttää Freak Magnetilla saman punkhenkisesti roiskivan ja amatööriyttä huokuvan innostuneisuuden, jonka kera trio debytoi vuonna 1982. Matkan varrella vain rumpalinsa vaihtanut Violent Femmes on yhä kuin minimalistinen katusoittoryhmä, jonka railakkaan hauskassa rockissa yhdistyvät Jonathan Richman ja Velvet Underground. Tolkuttoman svengaavan New Generationin ansiosta tuohon joukkoon uskaltaa vielä lisätä B-52'sin.
Freak Magnetin avausraita Hollywood Is High ottaa kertakuulemalla paikkansa täydellisten popbiisien armollisessa joukossa. Happiness Is on "vain" upeata rocksoittoa, mutta humoristisuutensa Violent Femmes todistaa viimeistään biisikaksikolla Rejoice And Be Happy ja Mosh Pit. Edellisen Motörhead-bassoinen intro johtaa jatkossa villiin gospeliin ja Mosh Pit on Violent Femmesin näkemys speed metalista.
Freak Magnet on sen verran mainio comeback, että seuraavaksi pitäisi päästä kuulemaan Violent Femmesin toissa syksyiseltä akustiselta kotiseutukiertueeltaan äänittämä livelevy Viva Wisconsin.