WHITE DENIM: Fits

WHITE DENIM
Fits
Full Time Hobby

White Denim on vastenmielinen nimi bändille. En tiedä, millaisia konnotaatioita sillä on Yhdysvalloissa, mutta täällä valkoiset farkut mielletään lähinnä tappelemaan isojaon aikaan jonkun paskaisen sedulan edessä. Onneksi bändi kuulostaa siltä, etteivät kyseiset urpot koskisi siihen pitkällä tikullakaan.

Tämä Teksasin Austinista ponnistava trio on ajoittain mahtava. Suurimman osan historiastaan omissa oloissaan tiukasti marinoitunut orkesteri onnistuu olemaan luontevalla tavalla levoton ja siinä sivussa tuottamaan komeita biisejä: folkrockahtava Regina Holding Hands, Led Zeppelin -riffittelyllä leikittelevä Say What You Want, ZZ Topia meksikolaiseen bigbeatiin yhdistelevä Everybody Somebody, herkkä Syncn ja niin edelleen.

Kokonaistaideteoksena White Denim on kuin Captain Beefheart ja Funkadelicin Free Your Mind And Your Ass Will Follow afro- ja punkmausteilla psykedeliamyllyn läpi jauhettuna. Ja mikä parasta, bändi osaa jyrätä. Heti Radio Milk How Can You Stand It -avausbiisissä räimitään bassoa kuin Maa on voimaa -biisissä peltitynnyrissä.

Jollain artikuloimattomalla tasolla tuntuu, että White Denimillä on täyspitkässä levymitassa vielä jonkin verran skarppaamista. Silti tämän parissa viihtyy useita kymmeniä minuutteja kerrallaan.