23:23 kokosi Lauantaisoittolistan – Kaunista, suttuista, romanttista, rosoista

Lauantaisoittolistasarja, osa numero 46: eilen albumitrilogian julkaissut 23:23 eli Delay Trees -yhtyeestä tuttu Rami Vierula kokosi omaa musiikkiaan kuvaavia fiiliksiä luotaavan soittolistan.

23:23. Kuva: Onni Nieminen.

Soundi.fin vuoden 2013 lopulla käynnistyneessä lauantaisoittolistasarjassa on julkaistu 23:23:n soittolista mukaan lukien jo 46 osaa.

Omia soittolistojaan ovat tehneet muun muassa Superfjordin Jussi Ristikaarto, laulaja-lauluntekijät Tommi Kalenius ja Matti Johannes KoivuBlack Lizard -yhtye, Neøv-yhtyeen Anssi Neuvonen, Scandinavian Music Group -kitaristi Joel Melasniemi, Pimeyden Pekka Nisu, räppäri Mikko “Pyhimys” Kuoppala, Don Huonojen Kalle AholaOlavi Uusivirta, Egotripin KnipiYona, Damn Seagullsin Lauri Eloranta, Pariisin Kevään Arto Tuunela ja Ilari KiveläVille KelaKie von Hertzen, Shivan Dragn- ja Rubik-yhteyksistä tuttu Artturi Taira sekä Don Johnson Big Bandin Tommy Lindgren.

Kuuntele alta 23:23:n eli Rami Vierulan lauantaisoittolista – ja lue listan alta perustelut kappalevalinnoille.

Lauantaisoittolista #46: 23:23:n fiiliksiä – Kaunista, suttuista, romanttista ja rosoista

”Kaikki soittolistan kappaleet tai artistit liittyy jotenkin siihen yleisfiilikseen ja soundiin, jonka ainakin itse liitän 23:23:n musiikkiin: kaunista, suttuista, romanttista, rosoista. Olen myös jollakin tavalla syvällisemmin liittynyt kaikkeen tähän musiikkiin mentaalisessa ja musikaalisessa mielessä, joten jaan ne mieluusti toisille kuuntelijoille.”

Joe Meek – I Hear A New World

”Maurasen Julius tutustutti mut joskus noin kuusi vuotta sitten Joe Meekin soolojuttuihin ja se muutti mun maailman. Innovatiivista ja mieltä kutkuttavaa.”

T.Rex – Laser Love

”Tätä riffiä tulee rämpyteltyä aika usein ja voisihan tämän treenailla jollekin keikallekin. T.Rexillä on myös yleensä parhaiden biisien lisäksi parhaat biisin nimet.”

Atlas Sound – Mona Lisa

Parallax on yks parhaalta soundaavista levyistä joita on tehty 2010-luvulla. Bradford on suurenmoinen ja tätä(kin) albumia tullut kuunneltua aivan valtavasti.”

The Pains Of Being Pure At Heart – Come Saturday

”Ihana debyyttilevy, jota tullut kuunneltua yllättävänkin paljon. Ne myöhemmät jutut ei lähde enää yhtä hyvin kuin tämä vaikka kiva bändi onkin.”

The Crystals – He’s A Rebel

”Haluan kuvitella, että tässä lauletaan vähän niinkuin minusta vaikka en kovin ’rebel’ olekaan. Spector godmodessa.”

The Poni-Tails – Seven Minutes In Heaven

”Arvostan erityisesti sitä, että lyriikoissa käytetään toistuvasti ’party pooperia’. Tää biisi ei kuitenkaan tosiaan ole sellainen.”

”Arvostan erityisesti sitä, että lyriikoissa käytetään toistuvasti ’party pooperia’.”

France Gall – Baby Pop

”Aikakoneella matkustaisin vuoden 1965 Pariisiin sanomaan Francelle sensuellisti, että ’yé-yé avec moi?’. Aikamoinen baby pop nimittäin kyseessä.”

Iggy Pop – Success

”Bowie+Iggy = emoji jolla sydämet silminä. Tykkään kyllä enemmän Idiotista albumina, mutta kuka artisti muka voisi kieltäytyä lupauksesta ’here comes success’?”

The Others (22PP) – Love Hurts

”Minimalistisuudessaan upea versiointi pysäyttävän hienosta kappaleesta. The Othersin albumi muutenkin sairaan kova, pyöri muistaakseni usein autostereoissa Delay Treesin varhaisilla keikkamatkoilla.”

John Frusciante – Running Away Into You

”Ostin tän levyn joskus 13-vuotiaana Hämeenlinnan Don King -antikvariaatista. Pöllämystyin kotiin päästyäni, ei ollut funkia juu. Aikamoista huumeiluahan tää on pääasiassa, mutta löytyy sieltä tosi paljon sellaista mielenkiintoistakin tavaraa. Näkisin tän sellaisena varhaisena kannustimena lofi-kokeiluihin.”

”Pakkohan täällä nyt on olla joku Velvet Underground.”

Rosie & The Originals – Angel Baby

”Ehkä parhaat soundit ikinä. Ihan kuin koko biisi tulis jostain meidän todellisuuden takaa, savuisesta, uupuneesta paikasta… Ajankuva jostain ajasta jota ei koskaan ollutkaan.”

Les Paul & Mary Ford – How High The Moon

”Taianomainen, toismaailmallinen, taivaallinen. OG kotistudiotyypit.”

Linda Scott – I’ve Told Every Little Star

”Mun fiksaatio 50-luvun poppiin juontuu paitsi lapsuudesta, myös monista upeista elokuvista. Tämä usein coverinakin esittämäni kappale on tuttu ekaa kertaa Mulholland Drivesta, Lynchin parhaasta elokuvasta.”

David Bowie – John I’m Only Dancing

”Bowie on mulle se one and only. Voisin valita ihan minkä vaan kappaleen tai kuinka tahansa monta, mutta olkoon John I’m Only Dancing nyt tällä kertaa osoittamassa herran ylemmyyttä. Toi kertsi tuntuu lähtevän välillä edelleen ihan puskista. Siis just täydellisesti.”

”John I’m Only Dancingin kertsi tuntuu lähtevän välillä edelleen ihan puskista.”

The Flaming Lips – Kim’s Watermelon Gun

Clouds Taste Metallic on tosi hyvä albumi, ei liian siistiksi niistettyä. Tää edustaa sitä roiskivaa ja rokkaavaa puolta hienosti.”

Deerhunter – Rainwater Cassette Exchange

”Joo joo, Bradford Cox jo toisen kerran tällä listalla, mutta mitäs sitten? Jos on näin upeaa matskua niin saa olla mun puolesta vaikka joka toinen biisi Deerhunteria/Atlas Soundia ja joka toinen Bowiee… Ehkä ensi kerralla.”

The Velvet Underground – Stephanie Says

”No pakkohan täällä nyt on olla joku Velvet Underground. Stephanie Says on yks näteimmistä, siksi se.”

Skeeter Davis – The End Of The World

”Maailman kaunein kappale rakkaudesta ja sen loppumisesta. 23:23 on verrattu usein Girls -yhtyeeseen ja pakko sanoa, että niiden coverointi tästä on todella onnistunut… YouTubesta löytyy!”

Brian Eno – Here Come The Warm Jets

”Se miten ne rummut hiipii sieltä lähes kännisesti ton lumoavan riffin päälle on nerokasta. Eno on muutenkin tietty nero, mutta tätä tekis mieli soittaa jossain isolla lavalla 10 hengen voimin coverina.”


23:23:n debyyttialbumi julkaistiin perjantaina. Oikeastaan samana päivänä julkaistiin kolme 23:23-albumia: Rami Vierula teki artistinimellään albumitrilogian, joka julkaistiin kokonaisuudessaan samana päivänä.