”Biisithän meidän EP:illä taitavat olla aina valmistumisjärjestyksessään” – Viikottaisen soittolistamme vieraana klassista rockia, progea ja indietä sekoitteleva Missikisat

"Nyt alkaa jo pikkuhiljaa tuntua siltä, että pitkän levyn tekeminen voisi olla jopa mahdollista, joten eiköhän sellainen ole luvassa ennemmin tai myöhemmin."
28.5.2019 14:34

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Tamperelainen Missikisat on ihastuttanut suomalaisia klassisen rockin, progen ja indien välillä seilaavalla musiikillaan neljän EP-levyllisen verran. Yhtyeen neljäs neljän biisin mittainen levy Proteus Stultus julkaistiin toukokuun 17. päivänä. Otimmekin yhteyttä yhtyeen Toniin, joka mitä Missikisoille kuuluu ja miten tuorein EP syntyi.

Proteus Stultus -EP lähti syntymään heti edellisen Harsprånget-EP:n äänitysten valmistuttua vuosi sitten huhtikuussa. Ajatuksena oli saada jotain nopeasti ulos. Tiikeri-EP:n ja Harsprångetin julkaisujen väliin hujahti puolitoista vuotta, koska odottelimme loppuvuoteen Closer-lyhytelokuvan julkaisua, minkä ääniraidalle Harsprånget päätyi, Missikisojen Toni kertoo bändin kuulumisista.

Proteus Stultus synnytettiin Suomenlinnan studiolla Missikisojen hyvän ystävän Mauri Syrjälän hellässä huomassa. Toni innostuu kehumaan Syrjälää jopa supertuottaja-tittelillä.

– Biisithän meidän EP:illä taitavat olla aina valmistumisjärjestyksessään, ellen aivan väärin muista. Neljän EP:n sisällä on siis erikseen Suomenlinna-trilogia, koska Harsprångetin nauhoitimme itse studiossa Tampereella. Enne-biisin säkeistöstä taisi olla joku idea ja epämääräistä jamittelua jo kesältä 2017, mutta muut syntyivät kokonaisuudessaan tuon vuoden sisällä. EP:lle päätynyt otto Kseniasta on ensimmäinen kerta, kun kyseinen biisi soitettiin yhdessä tuossa muodossa.

Olette julkaisseet musiikkianne toistaiseksi vain EP-mitassa. Milloin Missikisat-pitkäsoittoa voidaan odottaa?

– Pitää paikkansa. Juuri näillä neljällä neljän biisin julkaisuilla on valmisteltu bändiä pitkän levyn tekemiseen niin tyylisuunnan haun, yhteissoiton timantisoinnin, biisinkirjoituksen ja kokeilunhalun kannalta. Nyt alkaa jo pikkuhiljaa tuntua siltä, että pitkän levyn tekeminen voisi olla jopa mahdollista, joten eiköhän sellainen ole luvassa ennemmin tai myöhemmin, Missikisojen leiristä intoillaan.

Mitä Missikisoilla on luvassa rakkauden kesänä 2019?

– Luvassa on sopivissa määrin treenikämpällä hikoilua, kesän rakastamista, toiveiden elättelyä viime hetken festaribuukkauksista ja elokuussa ensimmäinen ulkomaankeikka Viron Tartossa Skeneraator-festivaaleilla.

Missikisojen lisäksi tämän viikon kappalekattauksessa ovat mukana soundiaan kyborgimaisesti uudistava Pariisin Kevät, 27-vuotiaana kuolleista uudella 27 & Done -kappaleellaan laulava kolmekymppinen The 69 Eyes, Myspacesta punk-yleisön lemmikiksi noussut Tacocat,  H.C. Slim alias kolmannella kotimaisella laulava Joose Keskitalo, elonmerkkejä pitkästä aikaa osoittava The Hives sekä tuoreimman Soundi-lehden kannessa nähty Chisu.

Tältä kuulostaa toukokuun viimeinen Soundin Parasta juuri nyt -soittolista:

 

Lisää luettavaa