Göstaa toisella kotimaisella ja vastentahtoista kreisibailausta – Parasta juuri nyt -soittolista paketoi tuoreimpia uutuuksia

Miten kääntyy Leevi & The Leavings ruotsiksi? Entä miksi Henrik Illikainen ei halua tanssimaan?
13.11.2018 21:39

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

”Men din hund var en pudel, den hette Rin Tin Tin, Naturligtvis var det åt mig den morrade”

Maamme aurinkoisimmassa kaupungissa alkunsa saanut indie-yhtye Vasas Flora Och Fauna saattaa olla nimenä paremmin tunnettu Pohjanmeren toisella puolella, mutta ruotsinkielisellä yhtyeellä on vakaa kannattajakuntansa myös kotimaan puolella. Yhtyeen laulaja-kitaristi Mattias Björkas vaikutti aiemmin Cats On Fire -yhtyeessä, jota verrattiin usein Leevi & The Leavingsiin, kuten esimerkiksi mainion Päivän biisit -blogin Aleksi Pahkala tietää kertoa.

Ei liene siis ihme, että Vasas Flora Och Fauna (jonka omasta katalogista löytyykin kappale nimeltä Leevi & The Leavings) päätti ottaa käsittelyynsä kaksi kappaletta todellisia Leevi-klassikoita ja kääntää ne ruotsiksi. Toiselle kotimaiselle kääntyivät Rin Tin Tin sekä maratooninimi Laura Jenna Ellinoora Alexandra Camilla Jurvanen, joista ensiksi mainittu löytyykin soittolistaltamme.

Tiisu-fanit ovat tänä vuonna joutuneet malttamaan mielensä, kun yhtye on viettänyt läpi vuoden jatkunutta hiljaiseloa ja soittanut vain yhden keikan. Laulaja Henrik Illikainen sen sijaan on julkaissut pitkin vuotta kolme kappaletta rennolla DIY-otteella kasattuja sooloalbumeita: Säätöjä– ja Käänsimme sivua -levyjen sarjan täydensi lokakuun puolella uusi Kun katson sua silmiin, pääni kohoaa pilviin -albumi. Kreisibailaamaan, mitä vittua? -raidalla Illikainen joutuu houkutelluksi tanssiin vastoin tahtoaan ja niinhän siinä käy, että herra löytyy pian nurkasta katsomassa muita inhon silmillä. Eikä edes Sabrinan Boys Boys Boys auta asiaa.

The Beatlesin tuotannon 50-vuotisjuhlinta on tullut siihen pisteeseen, että soundillisen kasvojenkohotuksen kohteena on levytysprosessin aikana suurten riitojen sävyttämä The Beatles eli paremmin The White Albumina tunnettu albumi. Monissa piireissä (subjektiivisesti katsottuna) maailmanhistorian parhaana yhtyeenä pidetty liverpoolilaisorkesteri ei esittelyjä kaipaa, mutta yhtyeen diskografia pitää sisällään monia unohdettuja helmiä. Yksi näistä sen valkoisen albumin Glass Onion, jolla John Lennonin teräväkielisyys ja avantgardistinen ote on parhaimmillaan.

Näiden poimintojen lisäksi soittolistaltamme löytyvät muun muassa debyyttinsä viime viikolla julkaissut Flat Earth, Virosta Lontooseen kotiutunut elektropop-artisti Iiris; metallin, hiphopin ja hardcoren välimaastossa hirmumyrskyn lailla pyörivä Fever 333 sekä monia muita.

Ota alta haltuun viikon 46 Soundi: Parasta juuri nyt -soittolista:

Lisää luettavaa