”Olen aina halunnut projektin, jolla on pitkä nimi” – Parasta juuri nyt -soittolistan vieraana As They Slowly Travel To The Sea -nimellä uusia merituulia kokeileva Joa Korhonen

"Kun suljen silmät ja kuuntelen Forgiven, Forgotten and Gonen, näen konserttisalin, iso bändin, jousisektion, tyylikkäät valot ja projisointeja", visioi Joa Korhonen uuden projektinsa tulevia vinkeitä.
26.11.2019 18:15
As They Slowly Travel To The Sea on aiemmin Sara-yhtyeen riveistä tunnetun Joa Korhosen uusi projekti. "Nimi, logo ja paidat oli ensin, hahmottelin tätä aika pitkään mielessä, että millaista se musa voisi olla", Korhonen kertoo projektin synnystä.
Tiina Routamaa

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Joa Korhonen on ollut jo pitkään tuttu nimi kotimaiselta vaihtoehtometallikentältä Sara-yhtyeen keulakuvana. Marraskuussa Korhonen esitellyt itsestään uusia puolia synkällä ja tunnelmallisella As They Slowly Travel To The Sea -projektilla, joka julkaisi kuluvan kuun 19. päivä ensimmäisen singlensä Forgiven, Forgotten and Gone.

– Nimi, logo ja paidat oli ensin, hahmottelin tätä aika pitkään mielessä, että millaista se musa voisi olla. Nimi tulee The Road -elokuvan lyhyestä kuvauksesta ja olen aina halunnut projektin, jolla on pitkä nimi, Korhonen kuvailee As They Slowly Travel To The Sean alkua.

Korhonen kertoo, että projektin ensimmäinen julkaisu Forgiven, Forgotten and Gone syntyi akustisella kitaralla ja biisin teksti ja melodiat muodostuivat samanaikaisesti muun musiikin kanssa. Tässä synnyintavassa on vissi ero hänen pitkäaikaisen yhtyeensä kanssa.

”Uutta biisiä voi toki olla nopeastikin linjoilla jos niin päätän ja sellainen tunne tulee.”

– Saran kanssa usein biisit tulevat ensin ja sitten vasta tekstit, mukavaa vaihtelua siis. Tekstissä toivon, että olisi aina mahdollista saada kaikki asiat täällä päätökseen, voisi sitten sen päivän tullessa hyvillä mielin lakata olemasta. Unohtua.

Mitä on luvassa tulevaisuudessa ATSTTTS:n tiimoilta?

– Hiljalleen julkaista hyviä kappaleita, haluaisin rauhassa luoda sellaisen jylhän ja jykevän äänimaailman tälle projektille. Ehkä joitain vierailevia laulajia mukaan. Uutta biisiä voi toki olla nopeastikin linjoilla jos niin päätän ja sellainen tunne tulee. Kun suljen silmät ja kuuntelen Forgiven, Forgotten and Gonen, näen konserttisalin, iso bändin, jousisektion, tyylikkäät valot ja projisointeja, Korhonen visioi.

As They Slowly Travel To The Sean ohella tämän viikon Parasta juuri nyt -soittolistalta löytyvät muun muassa modernin psykedelian taitava Post AnimalKaupunkiin seitsemänminuuttisella kappaleellaan kulkeva Joni Ekman, tiikerin elkein taituroiva TamsSomehow Jo, keltaiseen päin kallellaan oleva Soccer Mommy sekä monia muita.

Tätä kaikkea on syönyt sisäänsä marraskuun viimeinen Soundin Parasta juuri nyt -soittolista:

Lisää luettavaa