Se aika viikosta: Parasta juuri nyt -listalla painavia sanoja ja koneiden kuhertelua

Olethan sinäkin ymmärtänyt, ettei musiikin tuoreus ole este sen parhaudelle?
7.4.2016 08:13

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Viikon 14 Parasta juuri nyt -listalle ovat rantautuneet paitsi viimeisimmillä Perjantaibiisi– ja Lauantaileka-korokkeilla pistäytyneet Maija Vilkkumaa ja Suomen Zorro, myös mukava ripaus astetta elektronisempaa kotimaista jyystöä.

Ensivisiittinsä kinkereihin suorittaa porvoolainen pop-duo Elviira & Rake Disco Ensemblestäkin tutun Jussi Ylikosken kompatessa Big Pharmansa Fucking Live It Up -kipaleella, jolla myös miesten yhteisestä emoyhtyeestä tuttua Miikka Koivistoa kuullaan.

Mielenkiintoisena poimintona mainittakoon koneiden voimaan niin ikään yhä uusimmalla Solus-albumillaankin luottava, Kaskiselta käsin operoiva rockryhmä Sara, jonka Synkän matkustajan matkaan lukuisissa muissakin kollaboraatioissa (Big Pharma, ROOXX) viime aikoina vaikuttanut Ringa Manner on hypännyt.

Hieman toisenlaista kotimaista laitaa edustaa listalla Suden tuntia viettävä Moonsorrow, jonka kitaravastaava Mitja Harvilahti lausuu yhtyeensä tuoreen Jumalten aika -pitkäsoiton (2016) lyhimmästä (7:06) laulusta tällaisia:

Suden tunti on harvinainen tapaus diskografiassamme. Se on ensimmäinen alle kymmenminuuttinen Moonsorrow-kappale 10 vuoteen! Halusimme tehdä raa’an, arkaaisen ja ei niin melodisen kappaleen keskelle levyä jakamaan kokonaisuutta. Tämä antoi vihdoin mahdollisuuden tehdä myös musiikkivideo kappaleen mytologoiaan pohjautuvia sanoituksia kuviksi pukemaan.

Aiheeseen liittyen: olethan jo tarkastanut, osaatko sinä erottaa Moonsorrow-lyriikat Raamatun raapustuksista?

Ja tokihan Harvilahdella terveisiäkin on:

Arvoisat lukijat, meillä on pitkän tauon jälkeen useampi kesäfestari Suomessa, joten tulkaahan paikalle! Cheek tulee myös!

Ulkomaistakin uudisedustusta Parasta juuri nytiltä löytyy tällä kertaa muun muassa uutuuttaan hohtavien Travis– ja Deftones-viisujen edestä. Skottien Everything At Once -kiekko ilmestyy tämän kuun lopulla, kun taas jenkkien Gorea ei tarvitse odotella enää päivää pidempään.

Pannaanhan taas nupit viikoksi kaakkoon!

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 14/2016)

Lisää luettavaa