Suven suloinen sarastus – viikon Parasta juuri nyt -lista tanssittaa ja saattelee himon valtaan

Ummista silmäsi, paina play ja kuvittele olevasi keskiyön cowboy.

Jukka Ormalla on syitä hymyyn. Kuva: Jouni Harala

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Torstai on tullut. Jipii! Taas päästään kurkistamaan Parasta juuri nyt -listain saloihin.

Hyvyyksien hellästä huomasta meitä tervehtivät muiden muassa Ile Kallio Big Rock Band, Jalava, Pet Shop Boys, Jukka Orma, Liima ja Riutta. Varsin passelisti kesäpäiviin ja -iltoihin istuvaa utua ja kutua tiedossa siis.

This Will Be The Day That I Die. Näin julistaa puolestaan The Holy -yhtye, josta saimme vieraiksemme vokalisti-kitaristi-kiipparisti Eetu Henrik IIvarin ja rumpali Eero Jääskeläisen.

TWBTDTID sävellettiin ja tehtailtiin yhtyeen voimin loppuvuodesta 2015, jolloin ulkona oli vielä pimeää ja synkkää. Silloin sen tekeminen oli voimaannuttava kokemus, joka toi auringon meidän kaikkien mieleen. Hienoa, että biisi on nyt saatu ulos muidenkin nautittavaksi, IIvari hehkuttaa ja jatkaa:

Tämän alkuperäinen sävellys oli hyvin simppeli folk-laulu suoralla tarinalla ja helposti lähestyttävällä symboliikalla. Se ei tarkalleen ottaen kerro päivästä, jolloin kuollaan, vaan ennemminkin ihmisen henkisestä rappeutumisesta sattumuksien ja tekojen viidakossa, joka ajaa biisin kertojan itseanalyysin lähteille purkamaan tunteitaan pettymyksestä omaan toimintaansa. Toivon, että tulevaisuudessa pääsemme esittämään kappaleen erittäin riisutusti jossain erikoisessa paikassa erikoiseen aikaan, kuin omaa biisiämme coveroiden, tarjoten mahdolliselle yleisölle vielä hieman lisänäkökulmaa tekstiin. Biisi on osa elokuussa julkaistavaa ep:tämme ja kietoutuu kiekon muihin kappaleisiin. Emme malta odottaa, että saamme koko lätyn ulos ja pääsemme esittämään kokonaisuutta keikoilla.

Jääskeläiseltä satelee terveisiä seuraavasti:

Toivottavasti nautitaan valosta yhdessä myös keikoillamme! Seuraavana meidät voi tulla tsekkaan mahtavasta Konepajan Brunosta 3.6. (Helsinki, toim. huom.) ja muun muassa Provinssista 1.7. Muitakin keikkoja tippuu kalenteriin, jahka julkaisulupia irtoaa. Nähdään siis kesällä!

Näiden sanojen myötä onkin hyvä suunnata aurinkoa kohti.

Ainiin: sattuneesta syystä uutta Radiohead-materiaalia löytyy listalta vain Daydreaming-sinkun edestä.

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 19/2016)

Muistahan: kun klikkaat ”seuraa”, saat tuoreimmat listalisäykset tietoosi reaaliajassa.