Morrissey, Ariel Pink, Neil Finn, Sparks… – Parasta juuri nyt -listalla iholle kiipiviä tulkintoja ja räkäisää rockia

Vieraana "melankolisen areenapopin" parissa operoiva yhtye, joka julkaisee esikoispitkäsoittonsa ensi viikolla.
21.9.2017 15:59

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Aika on tullut sulkeutua hetkiseksi suosikkisoittarimme rauhoittavaan syleilyyn.

Viikon 38 kattauksesta löytyisi muun muassa Morrisseyn (kuvassa yllä), Neil Finnin, Ariel Pinkin, Sparksin ja Mogwain kaltaisia uranuurtajia siinä missä Alex Laheyn, Shamen ja David Ramirezin kaltaisia fleksiibelin karismaattisia toimijoitakin. Levyarvioissamme (1, 2 ja 3) hehkutetut Moby & The Void Pacific Choir, Lorde ja Raoul Björkenheim Triad ovat hekin luonnollisesti edustettuina.

Erityiskiinnostavana poimintona nouskoon esiin Anathema-yhtyeessään kannuksia hankkinut Daniel Cavanagh, jonka 13.10. ilmestyvältä soololta tarjolle on asetettu sangen komeasti täyteen kukoistukseensa puhkeava liki seitsenminuuttinen The Exorcist.

”Melankoliseksi areenapopiksi” musiikkiaan luonnehtii listalle viime viikolla kavunnut kotimainen Colorblue, jonka laulaja-kitaristi Michael Bleu kertoilee kynäilemästään Heal-nimisestä kappaleesta näin:

Biisissä on ero-teemastaan huolimatta hyvin hauskoja sävyjä. Melodiassa ja suoraviivaisessa poljennossa huutavat 70– ja 80-lukujen taitteen stadion anthem -fiilikset. Siinä mielessä tää edustaa meidän bändiä hyvin vahvasti. Tällaista kamaa soitetaan omissa kesä- ja joulujuhlissamme. Esimerkiksi viime kesäjuhlissa vedettiin Journeyta ja Bon Jovia.

Healissa on kyse siitä, kuinka vaikea parisuhteen on loppua, kun jäljellä on edelleen rakkautta. Asioita romantisoidaan runsaasti, mikä on ymmärrettävää, koska usein eron kynnyksellä ihmiset miettii kaikkea hyvää mitä joskus on ollut sen sijaan, että niiden pitäisi kyetä kohtaamaan suhteen nykytila, jossa asiat eivät ole kunnossa.

Ja vielä muistutusluontoisia terveisiä:

Meidän esikoislevy Beyond The Greatest Oceans tulee ulos viikon päästä. Kiekkoa kannatteleva, balladivoittoinen meininki sopii mainiosti syksyn pimeisiin iltoihin!

Bleun ohjaaman, Healin kasarille kumartavan musiikkivideon voit katsastaa tästä.

Nauttikaahan siis syssystä ja muistakaatten elää, kuten Rajan Takaa -orkesterikin listaltamme niin ikään löytyvällä kipaleellaan kehottaa.

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 38/2017)

Menneiden aikain Parasta juuri nyt -katsaukset kahlattavissa täällä.

Lisää luettavaa