U2, Primus, Jonna Tervomaa, Jaakonaho… – Parasta juuri nyt -listalla hengitellään kokemuksen tilavin keuhkoin

Viikon vieras syventää "wöyhötyksen" saloja tuoreen studioalbumin avauskappaleen tiimoilta.
7.9.2017 18:06

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Mahoton määrä makoisaa möyhennystä soittarillamme taasen.

Eikä vähiten U2:en (yllä nuorna), Beckin tai edellä mainittujen tavoin uuden studioalbumin julkaisuun jo täydellä tohinalla valmistautuvan Primuksen ansiosta.

Kortensa kekoon ovat kantaneet myös skottilainen laulaja-lauluntekijälupaus Lewis Capaldi, kotomaastamme ponnistava, mutta Berliinistä laulava Rain Diary sekä Ville Sorvalin levyarviossaan kehaisema jenkkijyrä Tau Cross.

Toki sujautimme sekaan myös uudet täyspitkät tipauttaneiden Jonna Tervomaan ja Jaakonahon edesottamuksia.

Viikkovieraana tervehditään WÖYH!-orkesterin edustajana toimivaa Jussi Hyyrystä, joka sanailee pumppunsa tuoreen KRTKRTK-pitkäsoiton käynnistävästä Totuuskone-kipaleesta seuraavaa:

Tämän kappaleen tarina on osa albumitrilogiaa. KRTKRTK-levyn muut biisit olivat lähestulkoon valmiita ja studioon oltiin menossa jo parin viikon kuluttua. Yksi sävellys kuitenkin puuttui, käsissäni oli pelkkä väsäämäni kömpelö intro. Tilasin velipojalta jatkoksi progesävellyksen, jonka harmonioissa olisi vahva draamaattinen imu, mutta toisaalta myös kummalliselle konehahmolle ominaista kömpelöä kulmikkuutta. Antti teki työtä käskettyä, ja seuraavana aamuna sähköpostiini ilmestyi suorastaan nerokas demo, jossa sävellys oli jo lopullisessa muodossaan. Ei aikaakaan, kun tekstikin oli pientä hiomista vaille kunnossa.

Totuuskone oli alun alkaen tarkoitettu levyn toiseksi tai kolmanneksi kappaleeksi, mutta intuition perusteella valikoin sen lopulta avausraidaksi, joka potkaisee albumin käyntiin raikkaan progressiivisin ottein. Toivottavasti nautit siitä, olitpa sitten wöyhötykseen jo entuudestaan perehtynyt, tai nyt tämän biisin myötä tutustuva rytmimusiikin ystävä!

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 36/2017)

Menneisyyden Parasta juuri nyt -listakatsaukset löydät täältä.

Lisää luettavaa