Santa Cruz, Vähäsarja, Marilyn Manson… – Parasta juuri nyt -listalla nuorta verta ja ”jälleen relevanttia” shokkirokkia

Viikon vieras tarinoi hillittömän kappaleensa vieläkin hillittömämmästä vastaanotosta.
14.9.2017 20:04

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Suurena ilonamme on ilmoittaa, ettei toistaan mahtavampien laulujen virta ole yhäkään tyrehtynyt.

Soittarillemme asti tiensä luovivat tällä kierroksella muun muassa Justin Bieberin ”jälleen relevantiksi” tituleeraama, Suomessa taas aivan kohta konsertoiva shockrocksankari Marilyn Manson (viekoittelevaisena kuvassa yllä), Jussi Niemen ja Asko Alasen arviossaan kehaisemat Steve Earle sekä Huojuva Lato & Ystävät, Suomen Zorro -yhtyeestäänkin tunnettava Petri Vähäsarja ja Lauantaileka-podiumillekin viime viikonloppuna kammennnut Terho.

Omat mausteensa kiisseliin lorauttavat uusiin studioalbumeihinsa valmistautuvat Beast In Black ja Santa Cruz sekä Unto Monosen Satumaa-klassikon päivittänyt Matti Johannes Koivu Trilluminatin huolehtiessa suomirap-kiintiöstä.

Niin ikään uuden pitkäsoiton reilun viikon päässä siintävässä tulevaisuudessa julkaiseva Samae Koskinen kertoo Hillitön elämä -singlestään näin:

Hillitön elämä on siitä jännä biisi, että se syntyi erittäin nopeasti. Yleensä hinkkaan enemmän, mutta tähän vaan napsin ympäristöstäni asioita, jotka tuntuivat ylimaallisilta. Tässä on kirkkaana se meikäläisen viesti artistina että elettäis tätä elämää silloin, kun se on vielä mahdollista.

Kun soitin tämän ekaa kertaa anopilleni, hän säntäsi heti tarkistamaan syökö mustarastas edes siemeniä. Eräs joensuulainen konserttikävijä puolestaan ilmoitti samaisen rivin tuovan häiritsevästi mieleen kivespussin. Kakkosrivi on siis selkeästikin maaginen ja kiinnostava kohta tässä laulussa.

Soitin studioversioon itse kaiken muun paitsi jouset, jotka soittavat Mikko Ivarsin häkellyttävän kovan arrin. Tuotanto on enemmän klassista popmusaa kuin muu 22.9. julkaistava albumini, jossa rajoja on venytetty taas hitusen pidemmälle.

Ja vielä saatte menovinkinkin:

Mikäli tiivis ja dynaaminen soitto, stemmalaulu sekä pirun korkealaatuinen laulunkirjoitus kiinnostaa, kandee suunnata 5.10. Tavastialle, jossa Samae Koskisen Korvalääke soittaa levynjulkkarikeikkansa!

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 37/2017)

Kaikki menneiden aikojen Parasta juuri nyt -listakatsaukset löydät täältä.

Lisää luettavaa