Do You Still Love Me? Tämän ja läjän muita kysymyksiä herättää viikon 49 Parasta juuri nyt -soittolista

"Enemmän kiinnosti pyöriä siinä epämääräisyyden tilassa, kun miettii, että mitä ja miksi ja milloin. Että mihin tämä nyt oikeasti kaatui?"
8.12.2016 20:42

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Kulkuset, kulkuset. Eivätpä kilisekään vielä. Nimittäin, olisi tarjota verratenkin komea koonti terävimpiä kappaleuutuuksia enimmäkseen muiden kuin joululaulujen saralta.

Näyttävän tunkeutumisensa soittarillemme tekevät tällä viikolla seuraavat artistit ja yhtyeet:

Ryan Adams (pääkuvassa), The Lieblings, Highly Suspect, Horisont, The Lumineers, Kreator, Rumer, Sia, Solen, Habio & Paleface ja Rollarit. Viikkovieraana mietteitä Kun suljet oven -kappaleestaan kertoo Juhani 2000 -yhtyeen kitaristi-laulaja Juhani Grönroos:

– Biisi sai alkunsa kitarariffistä ja rakentui siitä Teemun rumpukompin ja Kauppisen tunnelmallisen bassosoundin päälle. Oikeaa kitarasoundia yritin löytää pitkän aikaa. Siinä kävi niin sanotusti perinteisesti, että kun demoteltiin tätä kännykkänauhottajalla, niin silloin mukaan tarttuikin just se oikea soundi, jota piti sitten sen jälkeen jahdata monta kuukautta. Mut nyt ainakin mä oon tuohon tyytyväinen. Ehkä.

Sanojen kanssa painin pitkään, koska halusin välttää eroamiskappaleille yleistä mustavalkoisuutta. Enemmän kiinnosti pyöriä siinä epämääräisyyden tilassa, kun miettii, että mitä ja miksi ja milloin. Että mihin tämä nyt oikeasti kaatui? Tavallaan haluaa nähdä myös toisen silmin ja ymmärtää, mutta samaan aikaan katkeruus ja viha kalvaa. Paljon eri tasoja, jotka sekoittaa pään, ja kaiken pohjalla on kuitenkin tosi surullinen olo.

Kerrohan vielä, jotta mikä pumppu Juhani 2000 nyt oikeastaan on.

Me ollaan soitettu triona jo lähes kymmenen vuotta eri yhteyksissä. Vois sanoa, että ollaan alitajuisesti treenattu tätä bändiä varten koko toi aika. Meiltä tulee ep aika pian vuodenvaihteen jälkeen ja keikoillekin lähetään.

Saisiko vielä terveiset Parasta juuri nyt -listaa seuraaville Soundin lukijoille?

Ihmiset on jo valmiita ensi vuoteen ja niin ollaan mekin. Voikaa hyvin ja nauttikaa joulukuun parhaista puolista. Nähdään keikoilla!

Listasellamme vaikuttavat lisäksi:

Heart Like A Levee– ja Hour Of The Nightingale -kiekoillaan kriitikoidemme suitsutusta osakseen saaneet Hiss Golden Messenger ja Trees Of Eternity, V.-albuminsa ihmisten ilmoille passittanut Dave Lindholm, vuoden tauolta palannut Haloo Helsinki! sekä kantelemetal-vallankumoustaan rinta rottingilla suorittava Valkeat.

Nuin, taas jaksaa!

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 49/2016)

Parasta juuri nyt -soittarimme löydät myös YouTubesta.

Lisää luettavaa