Artisti: Ryan Adams

Ahdistelukohussa ryvettyneen Ryan Adamsin ongelmat kasvavat – suunniteltu kiertue peruttiin

Olisikohan Ryan Adamsin ura pikkuhiljaa nk. taputeltu? Aikaisemmin indiepiirien rakastaman alt.country-tähden taival muuttui nopeasti kivikkoiseksi, kun New York Times julkaisi alkuvuodesta artikkelin, jossa useat naiset syyttivät artistia henkisestä väkivallasta, ahdistelusta ja kontrolloivasta käytöksestä. Raskaimmat syytökset liittyivät faniin, joka kertoi Adamsin aloittaneen hänen kanssaan nettisuhteen, vaikka tiesi tämän olevan alaikäinen.

Millaista Ryan Adamsin väitetty henkinen väkivalta oli? Ex-vaimo kertoo aiheesta tarkemmin

Laulaja-lauluntekijä ja näyttelijä Mandy Moore on yksi niistä naisista, jotka syyttävät Ryan Adamsia alistavasta käytöksestä ja henkisestä väkivallasta. New York Timesissa julkaistussa artikkelissa kaikkiaan neljä naista syytti omilla nimillään Adamsia huonosta kohtelusta, ja lisäksi kolme muuta kertoi samasta aiheesta nimettömänä. Vuosina 2009–16 Adamsin kanssa naimisissa olleen Mooren lisäksi ääneen pääsivät Adamsin ex-kihlattu Megan Butterworth sekä muusikot Phoebe Bridgers ja Courtney Jaye.

Ryan Adams ongelmissa: uusia syytöksiä julki, FBI tutkii, albumisuunnitelmat vastatuulessa

New York Timesin eilisellä Ryan Adams -artikkelilla näyttää olleen välittömiä vaikutuksia. Kansainväliset musiikkisivustot kertovat, että kaksi uutta naista on julkaissut uusia syytöksiä epäasiallisesta käytöksestä, FBI tutkii Adamsin epäiltyä nettisuhdetta alaikäisen fanin kanssa ja miehen uuden albumin julkaisu on siirretty hamaan tulevaisuuteen.

Jälleen kohisee #metoo-hengessä: useat naiset syyttävät Ryan Adamsia sopimattomasta käytöksestä

Taas on tullut julki synkkiä syytöksiä vaikutusvaltaisen miehen harjoittamasta alistamisesta. Tällä kertaa kysymyksessä on alt.country-suuruus Ryan Adams, ja syyttäjinä ovat Adamsin entinen vaimo, entinen kihlattu ja jopa eräs nuori nainen, joka väittää Adamsin aloittaneen seksuaalissävytteisen internet-suhteen hänen kanssaan, kun tyttö oli vain 14-vuotias. Syytökset tulivat julki New York Timesin artikkelissa.