Soittolista: Kuka tappoi JFK:n ja kuka teki siitä biisin?

22.11.2013 10:22

”Kennedy oli viimeinen hyvä presidentti, koska sen jälkeen yhdenkään presidentin vaimoa ei ole tehnyt mieli naida” – Anthony Kiedis

Tänään on kulunut 50 vuotta siitä kun John F. Kennedy surmattiin Dallasissa. Tapahtuma on väreillyt läpi länsimaisen historian kuin likakaivoon pudotettu murikka, houkutellen salaliittoteorioiden pariin aina uusia sukupolvia.

Kennedyn murha ei alkanut kerätä ympärilleen popkulttuuritauhkaa heti. Murhan jälkeen oli useiden vuosien tauko, mutta tapahtumaan oli ladattu sen verran merkityksiä ja symbolista painoarvoa, että se synnytti huiman määrän kollektiivisia neurooseja ympäri maailman ja tarjosi paikan, jonne säilöä toteutumattomat unelmat paremmasta maailmasta.

Olin Red Hot Chili Peppers-keikalla joskus 1980-luvun lopulla pienessä teatterissa ja Anthony Kiedis sanoi, että Kennedy oli viimeinen hyvä presidentti, koska sen jälkeen yhdenkään presidentin vaimoa ei ole tehnyt mieli naida.

Kennedyn murha on kätevä palimpsesti, johon kaikki voivat kirjoittaa omanlaisensa totuuden vääristelmän ja uskoa siihen ihan täysillä.

Ja on aiheesta jokunen biisikin tehty.

Lisää luettavaa