Herkkyyttä, aurinkoa ja lepattavien helmojen kaipuuta – Delay Trees -kitaristin Sunnuntaisoittarilla luotetaan shuffle-namiskan johdatukseen

"Tän voi rinnastaa bändireissuilta tuttuihin autolevyraateihin, joita ainakin me aika ahkerasti ajomatkoilla harrastetaan."

Delay Trees

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Helsinkiläis-hämeenlinnalainen dream-power-pop-rock-orkesteri Delay Trees julkaisee odotetun Let Go -neloskokopitkänsä vajaan kahden viikon kuluttua 24.3.

Tavoitimme ryhmän kitaristi-kosketinsoittaja Lauri Järvisen ja utelimme miehen halukkuutta Sunnuntaisoittari-hommiin. Ja herrahan oli valmis siltä istumalta.

Tein tämän Sunnuntaisoittarin oman Spotify-soittolistastani pohjalta; 10 ekaa biisiä, jotka sekoituksella eteeni tulivat. Tai on siellä itse asiassa yksi ihan nimenomaisesti valittukin biisi välissä. Tän soittarin voi rinnastaa bändireissuilta tuttuihin autolevyraateihin, joita ainakin me aika ahkerasti ajomatkoilla harrastetaan.

”Aurinkoinen kesäilta järven rannalla, hyvä aika vaihtaa numeroita.”

Slowdive: Star Roving (single, 2017)

Loistava uusi kappale Slowdivelta, sopii sunnuntaipäivään kuuman kahvin kanssa nautittuna.

Ariel Pink: Put Your Number In My Phone (albumilta Pom Pom, 2014)

Kun kevät on jo suht pitkällä, rupeaa Ariel Pinkin musakin taas nostamaan päätään. Aurinkoinen kesäilta järven rannalla, hyvä aika vaihtaa numeroita.

Bon Iver: 33 ”GOD” (albumilta 22, A Million, 2016)

Viimeisin julkaistu Bon Iver -levy oli jotenkin vähän vaikea lähestyttävä, mutta liki päästettyään se on antanut paljon hyvää. Hienoja äänikollaaseja albumi täynnä.

The Beach Boys: California Girls (albumilta Summer Days (And Summer Nights!!), 1965)

Tämä on se ainoa kappale, joka ei tullut vastaan sekoituksella, vaan jonka valitsin ihan sen perusteella, että laulajamme Rami on juuri kiertämässä Kaliforniaa. Näin ollen tää edustaakin silkasta kateudesta kumpuavaa auringon ja lepattavien helmojen kaipausta.

The Monkees: She Makes Me Laugh (albumilta Good Times!, 2016)

Tarttuva popkappale, joka saa aina hymyn huulille. Tauko ennen kertosäettä suorastaan kannustaa laulamaan kertsin täysiä mukana.

Julia Holter: Feel You (albumilta Have You In My Wilderness, 2015)

Enkeliääninen Julia, toinen kupillinen kahvia ja aurinkokin paistaa taas.

”Tässä kappaleessa on oikeestaan kaikki hyvät elementit. Herkkä aloitus, kiva naisääni, kertosäe, jossa on oivaltava poljento ja herkullinen kitarasoolo.”

Youth Lagoon: Daydream (albumilta The Year Of Hibernation, 2011)

Muistaakseni kuulin tämän ensimmäistä kertaa, kun odottelin Ramia juna-asemalla ennen lähtöä bänditreeneihin. Tää sopii siis ainakin esimerkiksi loistavaksi odottelu-musaksi. Fiiliksenä on, että jotain kivaa tulee vielä, mutta kaikki aikanaan.

Joose Keskitalo: Saippuakuplia (albumilta Tule minun luokseni, kulta, 2009)

Jooseltakin on juuri tullut uusi julkaisu, mutta en ole vielä ehtinyt levyyn tutustua. Tämä on hyvä muistutus siitä, että pitäis ottaa haltuun.

Bat For Lashes: Sunday Love (albumilta The Bride, 2016)

Aurinko paistaa sälekaihtimien lävitse ja huomaat, että vähän liikaa pölyä leijailee ilmassa. Mutta et välitä, vaan siivoat vasta maanantaina, koska nyt on sunnuntai ja nyt vaan ollaan.

M83 feat. Mai Lan: Go! (albumilta Junk, 2016)

Tässä kappaleessa on oikeestaan kaikki hyvät elementit. Herkkä aloitus, kiva naisääni, kertosäe, jossa on oivaltava poljento ja herkullinen kitarasoolo. Toimii myös useamman kerran peräkkäin kuunneltuna.

Sunnuntaisoittari: Lauri Järvisen ”autolevyraati”

Delay Treesin keikkakaravaani kulkee lähiaikoina seuraavasti:

28.3. Siltanen, Helsinki (levynjulkkarit)
8.4. Telakka, Tampere
21.4. Korjaamo, Helsinki​

Tuorein Let Go -albumilta lohkottu ennakkomaistiainen kantaa nimeä Black Ice, sen voit kuunella täällä.

Delay Trees on:

Rami Vierula (laulu ja kitara)
Lauri Järvinen (kitara ja koskettimet)
Sami Korhonen (basso)
Onni Oikari (rummut ja perkussiot)

Aiemmin ilmestyneiden Sunnuntaisoittarien pariin saapi siirtyä tästä.