”Tää minun listani on täydellinen, koska myös musiikkimakuni on täydellinen” – Sunnuntaisoittari-vieraana Turmion Kätilöiden Master Bates

Kuopiolaislähtöinen orkesteri pokkasi jalometallia Vantaan Rockfesteillä.

Master, Master.

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Viimeisimmän studioalbuminsa Dance Paniquen alkukeväästä julkaissut, sittemmin miehistömuutosten myllerryksessä seilannut Turmion Kätilöt sekä esiintyi että kävi pokkaamassa kultalevyt singleistään Teurastaja (2003) ja Pyhä maa (2013) viikonloppuna Vantaan Vehkalassa ensi kertaa järjestetyillä Rockfesteillä.

Kesän kunniaksi pyysimme yhtyeeltä soittolista-muotoista koostetta siitä, millainen musiikki paljon kiertävän bändin keikkamatkoilla ja takahuoneissa soi. Basisti Master Bates kommentoi toimittamaansa pläjäystä seuraavasti:

”Ei meidän bändiltä mikään yhteinen keikka-autosoittolista onnistu.”

Pommit ilmaan, pöts! Ei meidän bändiltä mikään yhteinen keikka-autosoittolista onnistu. Jokainen kuuntelee omia suosikkejaan ja enimmäkseen inhoaa muiden jäsenten suosimaa musaa. Siksipä siellä autossa kuunnellaan vain Kansanradiota. Ja sitten on yksi, joka kuuntelee vain itse tekemiään biisejä, koska kaikki muu musiikki on kuulemma aivan paskaa.

Tää minun listani on täydellinen, koska myös musiikkimakuni on täydellinen. Tälle listalle oon siis kerännyt vain täydellisiä biisejä, joita itse kuuntelen keikoille ajellessani. Jotkut biisit nousee tälle listalle enimmäkseen soundien perusteella (Prydz, Iivarinen), jotkut hienojen kertsien perusteella (Priest, Scorpions) ja jotkut hullun meiningin ansiosta (Children Of Bodom, Katzenjammer). Se, että listalta löytyy kavereita tai sukulaisia ei vähennä kyseisten biisien erinomaisuutta tippaakaan. Yksi biisi tässä on sellainen, jota kuuluu kuunnella prätkällä ajaessa, kun tie on mutkainen, aurinko paistaa ja mittarissa on laittomat lukemat.

Mikä niin?

Tietysti Kenny Logginsin Danger Zone. Top Gunissakin soi se, kun Tomppa hurjastelee prätkällä.

Sunnuntaisoittari: Master Batesin Täydellisen musiikin lista

Kaikki aiemmin ilmestyneet, monin tavoin täydelliset Sunnuntaisoittarit löydät täältä.