Ullanlinna, Uganda, Inocolum – Parasta juuri nyt -soittolista tarjoilee viikon tärkeimmät uutuusbiisit ja poimintoja syksyn albumisadosta

Parasta juuri nyt -soittolista tarjoilee kolme poimintaa tulevan syksyn albumisadosta ja nipun muita kiinnostavia uutuuksia.
15.8.2019 17:43

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Jos jostain syystä et ole vielä kuullut asiasta, kaikkien numerologi-instrumentalistien sankariyhtye Tool on tekemässä kauan odotetun paluun levytyskantaan. Vuonna 1990 perustetun yhtyeen edellisestä albumista 10 000 Days (julkaistiin 2. toukokuuta 2006) on tämän jutun julkaisupäivänä (15. elokuuta 2019) ehtinyt kulumaan 4853 päivää, eli albumin nimi ei ollut täysi enne fanien odotuksen mitasta.

Toolin ystävien pitää malttaa vielä 15 päivää ennen kuin Fear Inocolum -albumi (tarkemmin sanottuna 30. elokuuta) viimein julkaistaan. Onneksi odotusta helpottaa sentään albumin viime viikolla päivänvalon nähnyt nimikkoraita, jolla on streamausaikakauteen sopivasti mittaa 10 minuuttia ja 21 sekuntia.

Suomalaisten sydämiin jo Hanoi Rocksin myötä paikkansa löytänyt Andy McCoy julkaisee syyskuun 25. päviä uuden 21 Century Rocks -nimeä kantavan sooloalbumin. Mistään jokapäiväisestä tapauksesta ei ole tosiaankaan kyse, sillä tuleva kokopitkä on miekkosen ensimmäinen albumimittainen soolotuotos 24 vuoteen. Esimakua tulevasta antaa tuore Seven Seas -single, jonka musiikkivideon löydät jo ennakkoon nähtäviltä Soundin verkkosivuilta.

Jos nimi Michael Kiwanuka ei ole tuttu entuudestaan, se kannattaa painaa mieleen. Indien ja folk rockin parista ponnistavan ugandalaislähtöisen artistin musiikkia on kuultu muun muassa HBO:n Big Little Lies -sarjan tunnussävelenä ja tuore svengaava You Ain’t The Problem on kuin salvaa kesän loppua harmittelevalle mielelle. Kiwanukan kolmas kokopitkä KIWANUKA-albumi julkaistaan lokakuun 25. päivä ja sen on tuottanut muun muassa Gnarls Barkleysta tuttu ja The Black Keysiäkin tuottanut Danger Mouse.

Näiden poimintojen lisäksi soittolistaltamme löytyy uutuuksia niin viime viikonloppuna Flow’ssa nähdyiltä Chisulta ja Pyhimykseltä, kesäiseltä HAIMilta, alternative rock -legenda PixiesiltäBon IveriltäThe Duplo!:lta, FoalsiltaEmber Fallsilta ja monilta muilta.

Näin soi Soundin Parasta juuri nyt -soittolista (33/2019):

Lisää luettavaa