Vaikeita kolmansia levyjä ja kokonaistaideteoksia artistin muodossa – tutustu kiinnostavimpiin uutuusbiiseihin Soundin viikottaiselta soittolistalta

Tämän viikon soittolistaa tähdittävät muun muassa Mara Balls, Tiisu ja FKA Twigs.
13.11.2019 20:46

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Mara Ballsista on kehkeytynyt muutamassa vuodessa kehäkettu suomalaisella rock-kentällä. Kuluneena syksynä Häxan-ep:n julkaissut Balls, aka Maria Mattila, valmistelee tällä hetkellä kolmatta albumiaan. Helppoa se ei ole ollut, kuten Balls kertoi elokuussa (Soundi 8/2019).

Mattila kertoi tuolloin Soundin Virpi Suomen haastattelussa kolmannen levyn levyn prosessin olleen kahteen aikaisempaan levyyn verrattuna hyvin haastava. Mattila nimittäin kirjoitti albumin jo hyvin pitkälti valmiiksi viime vuonna, vain kirjoittaakseen sen uudestaan.

– Mä yritin kaikkeni palatakseni alkuvuodesta niihin raitoihin, mutta tajusin että tämä ei lähde nyt. Mun oli tosi vaikea päästä siihen tilaan, jossa olin ollut mökillä. Mitä tahansa tein tuntui päälleliimatulta. Ajattelin, ettei ole muuta vaihtoehtoa kuin puhdistaa pöytä ja aloittaa alusta. Sillä hetkellä hylkäsin koko levyn.

Mattila kertoo ongelmakseen edellisten levyjen kanssa pyörittelemään ja ämpyilemään jäämisen. Hän kokee mielensä muuttuvan joka päivä ja korvien olevan erilaiset riippuen mielialasta.

– On ollut paine ja jonkinlainen kuristava tunne tulevan levyn valmistumisen suhteen, mutta se on yhtäkkiä helpottanut. Tiedän, että kun menemme joulukuussa studioon ja aloitamme kaiken alusta, se on parempaa, syvempää ja määrätietoisempaa kuin mitä osasimme kertoa vuosi sitten.

Mara Ballsin kolmatta saadaan vielä odottaa rauhassa, mutta sitä ennen voimme nauttia tuoreesta Kylmästä säästä.

Helppoa ei ole ollut Tiisunkaan kohdalla kolmannen albumin teko, mutta bändi palasi Kuollaan me kaikki –singlellä. Henrik ”Tiisu” Illikainen avaa syitä miksi bändi jäi tauolle kesken mitä kovimman nousun Soundin viimeviikkoisessa haastattelussa.

FKA Twigs ”FKA Twigs on tanssin, visuaalisuuden, kehon uudeksi kuvittelun ja musiikin yhdessä muodostama kokonaistaideteos. Hän edustaa samaa kokeellisen musiikin ja popin rajapinnalla tasapainoilevaa jatkumoa kuin vaikka David Sylvian, Kate Bush tai Björk. Hengenheimolaisuus kahteen edelliseen tuntuu vahvemmalta”, kirjoittaa Soundin Arttu Tolonen arviossaan.

Tämän kolmikon lisäksi Soundin tämänviikkoisella Parasta juuri nyt -soittolistalla komeilevat muiden muassa toiseen levyynsä matkalla oleva Matka Maailman Ympäri, ratapihan tuoksua nostaligisoiva TaiminenTuomo & Markus, metallin kiistaton legenda Ozzy Osbourne sekä Muuan mies.

Nappaa tästä seurantaasi Soundin Parasta juuri nyt -soittolista:

 

Lisää luettavaa