Tarkkailuluokka | Dorothy Polonium löysi etsimäänsä ”hullua naislaulua”

Tarkkailuluokalla tutustutaan myrkyllisesti nimettyyn jyväskyläläiseen Dorothy Poloniumiin, joka yhdistää hullua naislaulua ja härskiyttä metalliseen rock-keitokseensa.
6.12.2017 18:26

Tarkkailuluokka nostaa esille uusia ja tuoreita artisteja, joita kannattaa pitää silmällä.

Dorothy Polonium perustettiin vuonna 2015 kun entuudestaan tutut soittajat kokoontuivat yhteen. Alexander Litvinenkon kurjasta kohtalosta nimeensä innoituksen saaneen bändin jäseniä yhdisti tarve luoda musiikkia, joka puhuttelee niin soittajia kuin kuuntelijaakin.

– Halusimme myös hullua naislaulua. Sitä saimme. The stars were right, bändin jäsenet vastaavat kollektiivina.

Hullu naislaulu onkin osuvasti ilmaistu. Vokalisti Suvi Uuran moneen taipuva ääni on Dorothy Poloniumin vahvuus, joka kantaa aina eläimellisestä kirkumisesta (esimerkkinä mainittakoon debyyttialbumin kolmas biisi Emergency Room) musikaalien maailmaan ja metalliseen huutoon. Yhtye mainitsee laulullisiksi esikuvikseen Mike Pattonin ja Chino Morenon.

Hulluus kuuluu Dorothy Poloniumin musiikissa myös muiden instrumenttien osalta, kun nykivät rytmit kohtaavat tunnelmallisen maalailun. Mitä jyväskyläläisten inspiraation myrkkymaljaan on sekoitettu?

– Animal Alphan hullunkurinen ulosanti inspiroi kokoonpanoa alkumetreillä. Siitä kiimaisen soiton tiimellykseen ja sävellystyöhön on saattanut tulla vaikutteita orkestereilta kuten Katatonia ja Ghost. Musiikkia teemme omilla ehdoilla ja härskiyttä kaihtamatta.

”Kunnianhimon ja perfektionismin avioliitto voi olla ajoittain haastava.”

Dorothy Polonium julkaisi lokakuussa debyyttilevynsä Tales By The Pyre, joka toteutettiin lähes alusta loppuun tee-se-itse-meiningillä. Jyväskyläläiset kuvaavat prosessia kivuliaaksi, mutta opettavaiseksi ja antoisaksi.

– Kunnianhimon ja perfektionismin avioliitto voi olla ajoittain haastava. Tästäkin huolimatta äänitykset toteutettiin pitkälti “eka otto on paras” -mentaliteetilla, Poloniumin jäsenet paljastavat.

Debyyttilevynsä julkaisun jälkeen Dorothy Polonium suuntasi marraskuussa keikkailemaan Israeliin, jota ei perinteisesti tunneta tyypillisenä kiertuekohteena suomalaisbändien keskuudessa.

”Absinttikarahvin kristallikorkki kilahtaa merkkinä encoresta. Korkki pysyy kuitenkin kiinni.”

Miten suomalaisten teatraalinen rock-keitos otettiin vastaan Israelissa?

– Vastaanotto oli vieraanvarainen, lämmin ja utelias. Klubikeikkojen lisäksi kävimme haastateltavana radiossa, jossa soitimme myös muutaman biisin akustisesti livenä. Keikoilla oli hyvin jengiä ja meininki 6/5, yhtye kertoo.

Vuosi 2017 on ollut bändille hyvä startti, mutta missä Dorothy Poloniumin jäsenet näkevät yhtyeen olevan viiden vuoden päästä?

– Hämyinen klubin takahuone keikan jälkeen, nälkäinen yleisö haluaa lisää. Absinttikarahvin kristallikorkki kilahtaa merkkinä encoresta. Korkki pysyy kuitenkin kiinni. Seuraavana aamuna yhtye jatkaa neljännen albumin äänityksiä, Dorothy Polonium vastaa dramaattiseen tyyliinsä.

Dorothy Polonium on:

Suvi Uura (laulu)
Markus Taipale (kitara)
Arto Kettunen (basso)
Ensio Hintikka (rummut)

Tiedätkö yhtyeen tai artistin, joka ansaitsee pulpettinsa Soundin Tarkkailuluokalla? Ilmianna heidät meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Ota haltuun Soundin Tarkkailuluokka-soittolista, jolta löydät sarjassa esitellyt artistit sekä muita tuoreita ja kiinnostavia nimiä:

Lisää luettavaa