Tarkkailuluokka | Get In: ”Mentiin studiolle, painettiin rec pohjaan ja annettiin mennä”

Jasmin Rauha

Helmikuussa bändin nimeä kantavan debyyttialbuminsa lähes ilman varoitusta julkaisseen Get Inin musiikissa on aistittavissa aimo tuulahdus kalifornialaista aavikkorockia. Helsinkiläistrio vannoo intuitiivisen otteen, mikropizzojen ja halvan oluen kolminaisuuden nimeen.

Tarkkailuluokka nostaa esille uusia ja tuoreita artisteja, joita kannattaa pitää silmällä.

Get Inin kolmikko Puhakka-Kiiveri-Kärjä kertoo tunteneensa toisensa jo pitkän ajan takaa. Yhteistä projektia ei kuitenkaan oltu saatu aikaiseksi, mutta lopulta musiikki syntyi kuin itsestään.

– Me ollaan parhaita kaveruksia jo pitkän matkan takaa ja me yksinkertaisesti haluttiin soittaa yhdessä. Mentiin Matiaksen [Kiiveri, rumpali] Hollywood House -studiolle, painettiin rec pohjaan ja annettiin mennä. Yhtäkkiä huomattiin, että nauhalla oli helevetin hyviä biisejä, kitaristi Henri Kärjä kertoo.

– Eli minkäänlaisia rahallisia motiiveja tai mustaa magiaa perustamiseen ei liittynyt, Matias Kiiveri veistelee.

Mistä nimi Get In? Onko taustalla jokin sisäpiirin tarina vai oliko kyseessä vain päähänpisto?

– Nimivaihtoehdot olivat The Capitators tai Get In, joista jälkimmäinen selviytyi voittajaksi. ”Get In” voi olla kehotus, käsky tai viettelyä – riippuu miten sen sanoo, bassosta ja lauluista vastaava Aapo-Matti Puhakka kuvailee.

– Meille siinä kiteytyy se tila, missä kaikki meidän musiikki on syntynyt, ja minne me halutaan kaikki meidän kuuntelijat kutsua, Matias Kiiveri summaa.

Get Inin intuitiivisesti syntynyt debyyttilevy tarjoilee niin Led Zeppelin -vaikutteista blues rock -riffittelyä (Space Tartar), suoraviivaista rockpoljentoa (I Might Not Stay) kuin myös vinksahtaneesti jumittavaa groovea (Probably Anywhere). Minkä nimeäisitte yllättäväksi lähteeksi, josta olette ammentaneet inspiraatiota?

– Bändin sisällä on hienoja musiikillisia paheita, aina juustoisesta pop-kantrista Tapani Kansan Unessani Nainen Tanssii -levyyn. Jos tarkkaan kuuntelee, niin kyllä nämä meidän musiikissa kuulee, rumpali Kiiveri vihjaa.

Jos Get Inin musiikki soisi TV-mainoksessa, niin mistä tuotteesta olisi kyse?

– [nimeltä mainitsemattoman mikropizzavalmistajan] vegepizzat ja halpa olut oli isossa roolissa meidän sessioissa. Niiden takana me bändinä voitais seistä ylpeänä, Henri Kärjä kertoo.

”Bändin sisällä on hienoja musiikillisia paheita, aina juustoisesta pop-kantrista Tapani Kansan Unessani Nainen Tanssii -levyyn. Jos tarkkaan kuuntelee, niin kyllä nämä meidän musiikissa kuulee.” – Matias Kiiveri

– Jos [nimeltä mainitsematon mikropizzavalmistaja] joskus lanseeraa avaruustartar-pizzan, ollaan erittäin kiinnostuneita yhteistyöstä, Aapo-Matti Puhakka lähettää terveisinä.

Get In ei toistaiseksi ole ehtinyt keikoille, mutta suunnitelmat ihmisten eteen nousemisesta ovat niin sanotusti tulilla.

– Yks keikka isoille kesäfestareille on sovittu ja siitä aletaan rakentaa keikkakalenteria loppuvuodelle. Isommatkin lavat kiinnostais, mutta aluksi meidät tullaan näkemään klubeilla ympäri Suomea. Uutisia tämän suhteen tulossa pian, Puhakka vinkkaa.

Julkaisitte kokopitkänne helmikuussa lähes täysin puskista, mutta mitä on luvassa seuraavaksi?

– Keikkoja. Toinen levy. Lisää keikkoja. Potentiaalinen mainosyhteistyö mikropizzavalmistajan kans. Kolmas levy. Keikkoja. Voidaan sitten ottaa toinen haastattelu ja kattoa missä mennään, Henri Kärjä listaa.

Get In:
Matias Kiiveri – rummut
Aapo-Matti Puhakka – basso & laulu
Henri Kärjä – kitara


Tiedätkö yhtyeen tai artistin, joka ansaitsee pulpettinsa Soundin Tarkkailuluokalle? Ilmianna heidät meille seuraavalla kaavakkeella:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Tutustu myös Soundin Tarkkailuluokka-soittolistaan, jolta löydät sarjassa esitellyt artistit (tai ainakin ne Spotifysta löytyvät) sekä muita tuoreita ja kiinnostavia nimiä: