Tarkkailuluokka | Low Level Lovers: Rock-unelmia ja toimistohommia

Jyry Kuukkanen

"Taas tarvitaan lisää low level loverseja! – Hei, sehän ois hyvä bändin nimi."

Tarkkailuluokka nostaa esille uusia ja tuoreita artisteja, joita kannattaa pitää silmällä.

Low Level Lovers kuvailee musiikkiaan indie gangster rockiksi. Suomen New Jerseystä, eli tutummin Espoosta, kotoisin oleva yhtye sai alkunsa työpaikkailmoituksesta kummunneesta vitsistä, joka osuikin pian omaan nilkkaan. Mutta mitä ihmettä ovat ”alemmat tason rakastajat”?

– Olimme töissä samassa lafkassa, joka palkkasi riveihinsä sulautettujen ohjelmistojen low level -koodareita. Yksi päivä juteltiin, että ”taas tarvitaan lisää low level loverseja! Hei, sehän ois hyvä bändin nimi, soititkos sinä jotakin?”, lead-kitaristi Jori Lyytinen kertoo.

Tästä sai alkunsa Low Level Lovers. Pian markkinointipäällikkö kuuli projektista, buukkasi porukan esiintymään firman pikkujouluihin ja viisikko joutui pistämään vauhtia toimintaansa opetellakseen ensimmäisen settinsä lyhyellä varoitusajalla.

– Myöhemmin mukaan liittyi vanha opiskelu- ja bändikaveri Osku Mattinen rumpuihin ja kun alkuperäinen kanadalainen laulajamme Yves muutti Kaliforniaan hänen tilalleen löytyi samasta firmasta Nizzan lahja maailmalle – samettikurkku Nicolas Gerard, Lyytinen kuvailee.

Miten kuvailisitte Low Level Loversin musiikkia yhden tekstiviestin mitassa?

– Korkeaoktaanista autotallinkatkuista hard garage rockia alla-pollo-americana, jossa mausteena ripaus indie-powerpoppia, rytmikitaristi Henri Ranki luettelee ja jatkaa 160 merkin tuolle puolen:

– Low Level Loversin biiseille tyypillistä ovat mehevät kitarat ja tarttuvat kertosäkeet. Meillä kaikilla on omat musiikilliset vaikuttajansa, mutta soitossamme voi kuulla vaikutteita bändeistä kuten The Darkness, Volbeat, The Police, Aerosmith, Guns N’ Roses ja Hellacopters.

Mitä Low Level Loversin uran aikana on ehtinyt sattumaan? Mitkä ovat olleet bändin huippuhetkiä?

– Osallistuimme CompanyRock 2016- kilpailuun, jossa etenimme finaalin saakka Apollo Live Clubin isolle lavalle. Ep:n teko RockAbove Studiolla Espoossa Tomi Korhosen kanssa oli myös huippuhetki ja biisien kuuleminen masteroinnin jälkeen, basisti Pekka Nuotio kertaa.

Yhtyeen ensimmäinen EP In Low We Trust on nyt ulkona. Seuraava siirto on jo vahvasti kitaristi Jori Lyytisen mielessä.

– Kirjoitan uusia biisejä Nicolaksen (laulaja) kanssa yhteistyössä, niitä on jo kertynyt kohta albumillisen verran. Haluan, että kaikissa lyriikoissa on joku kantava idea tai teema, Lyytinen kuvailee ja nostaa kaksi esimerkkiä bändin esikoisjulkaisulta:

Naked Truth kertoo ilmastonmuutoksen vaikutuksista ja siitä miten päättäjät ja tavalliset ihmiset eivät halua kuulla totuutta. Signs of Life -laulussa ihmetellään miksei ulkoavaruudesta oteta meihin yhteyttä vai onko kyse heidän viisaudestaan välttää meitä?

Millainen kolmen laudaturin yhtye on keikalla?

– Viihdymme hyvin lavalla ja se myös näkyy. Keikalla annamme kaikkemme riippumatta ajasta ja paikasta, unohtamatta pilkettä silmäkulmassa, näissä hommissa ei saa olla liian tosissaan. Mokat ovat lahjoja, jotka käännämme voitoksemme. In Low We Trust, Henri Ranki summaa.

Low Level Lovers:
Nicolas Gerard – laulu
Jori Lyytinen – lead-kitara
Osku Mattinen – rummut
Pekka Nuotio – basso
Henri Ranki – rytmikitara


Tiedätkö yhtyeen tai artistin, joka ansaitsee pulpettinsa Soundin Tarkkailuluokalle? Ilmianna heidät meille seuraavalla kaavakkeella:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Tutustu myös Soundin Tarkkailuluokka-soittolistaan, jolta löydät sarjassa esitellyt artistit (tai ainakin ne Spotifysta löytyvät) sekä muita tuoreita ja kiinnostavia nimiä: