22-Pistepirkon Asko liittoutui joikaajan ja trumpetistin kanssa – Kuuntele ensimmäinen Ylva-biisi

Askon instrumenttina iPhone.

Jäihin pistetyn 22-Pistepirkon basisti Asko Keränen on pitänyt viime aikoina itseään kiireisenä erikoisen projektin kanssa. Hän perusti Ylva-nimisen kokoonpanon yhdessä saamelaisen muusikko-runoilija Niillas Holmbergin, trumpetisti Antero Prihan ja ruotsalaisen tuottajan Stefan Kvarnströmin kanssa. Ylvassa Askon instrumenttina on iPhonelle tehty Figure-musiikkisofta, joka puksuttaa Niillaksen joikujen taustalla.

Erikoiskokoonpanon albumi ilmestyy vuoden 2016 aikana Bone Voyage -lafkan kautta, ja nyt on julkaistu ensimmäinen näyte yhteistyön hedelmistä. Alta löytyvän Weeo-biisin video lisää mukaan vielä yhden yllättävän kerroksen eksotiikkaa…

Kaikkien 22-Pistepirkolle sydämensä menettäneiden kannattaa muuten pitää korvat höröllä, mielenkiintoinen sample vilahtelee ajasta 1:50 eteenpäin.

– Olin Anteron luona kun äänitimme Askon tekemien luuppien päälle, Niillas muistelee.

– En ollut kuullut niitä koskaan aiemmin, mutta jo 10 sekunnin jälkeen aloin improvisoida. Kun Stefan lähetti miksauksia parin kuukauden päästä, en edes muistanut enää että mitä olin tehnyt. Kaikki tuntui uudelta, kuin jonkun toisen tekemältä. Jotkut joikaajat sanovat, että he eivät keksi niitä vaan he kanavoivat jo olemassa olevia joikuja. Joten voisin sanoa, että minä kuulin nämä joikut Askon luupeissa.