46 vuotta siihen meni, mutta Kissin varhaisin tunnettu keikkataltiointi löytyi – kyseessä monella tapaa historiallinen konsertti

28.12.2019 10:45

Kissin varhaisin tunnettu keikkataltiointi on löytänyt tiensä nettiin. Kuvamateriaali on peräisin vuoden 1973 joulukuulta, jolloin yhtye esiintyi 21. päivä Queensin Coventryssä. Bändi oli alkuaikoinaan varsin tuttu näky kyseisessä keikkapaikassa.

Konsertin, ja siitä taltioidun videomateriaalin historiallisuutta lisää se, että kyseessä oli ensimmäinen Kiss-keikka, jossa kaikki neljä bändin jäsentä esiintyivät täysissä meikeissään.

Kiss oli hiljattain ennen keikkaa kiinnitetty Casablanca Recordsille, ja ennen show’n alkua kuuluttaja kertookin lafkan julkaisevan Kissin albumin seuraavana vuonna. Bändi soittaa platalta kaksi kappaletta, Deucen ja Cold Ginin, mutta siihen tallenne sitten loppuukin. Voit katsoa vajaat yhdeksän minuuttia kestävän videon yltä.

Videokuvaa Kissin toiselta Coventryn-keikalta, joka soitettiin heti seuraavana päivänä nyt nähdyn keikan jälkeen, on julkaistu aiemmin Kissologyn kolmannessa osassa.

Lisää luettavaa