50 vuotta rokkausta oli tarpeeksi: hard rock -legendan riveissä merkittävä muutos

Vinnie Moore Phil Mogg LONDON, UNITED KINGDOM - JULY 29: Frontman Phil Mogg (R) and guitarist Vinnie Moore of rock group UFO performing live on stage during Ramblin'' Man Fair at Mote Park in Maidstone, England, on July 30, 2017. (Photo by Kevin Nixon/Classic Rock Magazine)
AOP

Brittiläinen hard rock/heavy metal -pioneeri UFO lukeutuu pitkäikäisimpiin yhä aktiivisiin genrensä edustajiin, sillä onhan pumppu ollut toiminnassa enemmän tai vähemmän aktiivisesti aina perustamisvuodestaan 1968 alkaen.

Nyt on tullut kuitenkin aika suurten muutosten, kun alusta alkaen menossa mukana ollut laulaja Phil Mogg on päättänyt astua orkesterin keulilta sivuun.

”Tämä päätös on kytenyt kauan. Mietin asiaa jo UFO:n edellisen kiertueen jälkeen 2016”, Mogg kertoo.

”En halua kutsua tätä jäähyväiskiertueeksi, koska vihaan sitä sanaa, mutta tämän vuoden keikat ovat viimeinen esiintyminen bändin kanssa.”

”UFO täyttää tänä vuonna 50, joten ajoitus tuntuu oikealta. Meillä on viimeinen kiertue Englannissa ja tulemme soittamaan joitan valikoituja keikkoja kaupungeissa, joihin meillä on erityinen suhde. Kiertueella oleminen ei ole aina mitään herkkua, ja vaikka itse soittaminen on edelleen mahtavaa, kaikki muu sen ympärillä käy voimille.”

”Olen aina luvannut itselleni, että kun työ rupeaa tuntumaan tältä, lyön hanskat tiskiin. Tämä on minulle oikea aika astua sivuun.”

Kuluvan vuoden jäljellä olevat UFO-keikat löydät täältä. Yhtye ei ole vielä julkisesti tiedottanut mitä se aikoo tehdä Moggin poistuttua vahvuudestaan.

UFO:n edellinen albumi The Salentino Cuts ilmestyi vuonna 2017.