A.W. Yrjänän ensimmäinen soolosingle julki – Juuret on laulu elämänmittaisesta rakkaudesta ja katoavaisuuden kauneudesta

CMX-keulahahmon soolodebyytti ilmestyy maaliskuussa.
2.2.2024 09:31

CMX-yhtyeen laulaja, basisti, säveltäjä ja lyyrikko A.W. Yrjänä julkaisee uransa ensimmäisen sooloalbumin Heliografi maaliskuun 15. päivä. Viime syksystä lähtien tuottaja Erno Laitisen kanssa työstetyn levyn julkaisee Vallila Music House.

”Kun kirjoitetaan valolla, kirjoitetaan myös varjolla. Valon ja varjon välimaastosta löysimme musiikkia, jota tehdessämme tunsimme olevamme yhtä aikaa sekä kotona, että vieraassa maassa. Laulut ottivat meitä käsistä ja veivät, minne mielivät”, Yrjänä taustoittaa levyä, jonka nimi merkitsee valolla kirjoittamista.

”Minulle laulujen kirjoittaminen on elämänmittainen työ. Matka olemisen arvoitukseen ja ympäröivään kulttuuriin. Toisinaan herkkää kuulostelua, joskus rajojen rikkomista. Parhaimmillaan kurkottamista tuntemattomaan. Tekstin ja musiikin liitto on muoto, jolla voi tutkailla alueita, joihin muilla kommunikaation muodoilla ei pääse.”

Levyltä on nyt julkaistu ensimmäisenä singlenä kappale Juuret. Kappaleen voit kuunnella tuosta ylempää.

”Albumista oli tulossa melko tummasävyinen. Halusin kirjoittaa myös valon kevyemmistä sävyistä, ja syntyi laulu elämänmittaisesta rakkaudesta ja katoavaisuuden kauneudesta.”

Yrjänä lähtee sooloalbumin julkaisun tiimoilta klubikiertueelle huhtikuussa. Katso kiertueaikataulu tästä.

Lisää luettavaa