AC/DC laittoi vanhan konserttielokuvansa nettiin – Näin soitto kulki Buenos Airesissa vuonna 2009

AC/DC Black Ice -kiertueella.
Ullstein Bild/All Over Press

Live at River Plate -keikkataltiointi julkaistiin vuonna 2011.

AC/DC-leirissä juhlittiin viime viikolla Back In Black -klassikkoalbuminsa nelikymppisiä. Juhlahumun keskellä bändi laittoi kaikessa hiljaisuudessa nettiin myös hieman tuoreempaa materiaaliaan, nimittäin alun perin vuonna 2011 julkaistun Live at River Plate -konserttitaltioinninsa kokonaisuudessaan.

Live at River Plate -live taltioitiin Black Ice -albumin(2008) kiertueella joulukuussa 2009 Buenos Airesissa soitettujen kolmen keikan yhteydessä. Kyseessä on viimeinen livejulkaisu, jolla on mukana rytmikitaristi Malcolm Young sekä basisti Cliff Williams – Young jäi dementian vuoksi syrjään bändistä viisi vuotta myöhemmin ja Williams puolestaan eläköityi vuonna 2016.

AC/DC:n sivuilta ei käy ilmi, onko Live at River Plate -video tullut bändin Youtube-kanavalle jäädäkseen vaan vain rajoitetuksi ajaksi, joten kannattaa pelata varman päälle ja katsoa video heti sopivan tilaisuuden tullen, kun se vielä Youtubesta löytyy. Videon pariin pääset tuosta alapuolelta ja settilistan voit katsoa täältä, jos sellaisen haluat etukäteen vilaista.