”AC/DC:llä on ollut jotain 22 eri kokoonpanoa” – Gene Simmonin mielestä Kiss voisi aivan hyvin jatkaa ilman alkuperäisjäseniään

Kiss-basisti Gene Simmons vahvistaa Lipps Service -radioshow’lle ensi vuonna alkavan, ja Suomessakin (ainakin kerran) piipahtavan End Of The Road -kiertueen jäävän todellakin naamiopoppoon viimeiseksi.

”Vastaus on kyllä, ja kerronpa miksi”, mies aloittaa ja jatkaa: ”Se on aina kiinnostavaa markkinointia, kun sanotaan että: ’Minä lupaan’, sun muuta sellaista. Kiss on showbisneksen ahkerin yhtye — piste. Se ei tarkoita että olisimme paras, vaikka sanommekin niin. Mutta minä pukeudun 17 senttisillä koroilla varustettuihin lohikäärmesaappaisiin. Kumpikin painaa jotain 4,5 tai 5 kiloa. Siinä on siis yhteensä kymmenisen kiloa ylimääräistä painoa pelkille jaloille. Se on kuin treenaisi keilapallojen kanssa. Sen päälle tulee vielä reilut 13 kiloa muusta asusta. Jos laitat [Mick] Jaggerin tai Bonon— jotka ovat kumpikin mahtavia — minun asuuni… he kaatuisivat kuin pikkutytöt. He eivät pystyisi tähän. Lisäksi minun täytyy sylkeä tulta ja lentää ilmojen halki sun muuta. Se on fyysisesti kuluttavaa… joten ideana on lopettaa edes jotenkuten arvokkaasti.”

Kun Simmonsilta kysyttiin, voisiko Kiss todellakin jatkaa ilman alkuperäisjäseniään, kuten Paul Stanley on aiemmin vihjaillut, vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä: ”Tottakai. Tietenkin. Meillä on ollut 10 eri kokoonpanoa. AC/DC:llä jotain 22. Tälläkin hetkellä tuolla kiertää bändejä myymässä konsertteja loppuun eri laulajilla ja kitaristeilla. Loppuviimeksi kyse on materiaalista ja kulttuurista. Tuolla on paljon parempia muusikoita — jazz-muusikoita — jotka eivät koskaan kykene tienaamaan samalla tavalla kuin lahjattomammat, mutta karismaattiset kollegansa. Voit mennä kouluun opiskelemaan basson- tai kitaransoitoa, mutta et voi opiskella olemaan jännittävämpi ja karismaattisempi. Siihen ei ole oppilaitoksia. Tee näin tai noin. Sitä joko löytyy omasta takaa tai ei.”

Voit katsoa miehen haastattelun yltä.