AC/DC:n syrjäytetty rumpali vakuutti vielä elokuussa kuuluvansa bändiin – nyt Brian Johnson kommentoi miehen korvaamista

Kuten tässä viime päivinä on käynyt selväksi, vanha sotaratsu AC/DC hirnahtelee jälleen. Yhtye julkaisi aiemmin tänään uuden Shot in the Dark -singlen ja Power Up -nimellä siunattua pitkäsoittoa seuraa marraskuussa. Orkesteri palaa tatamille Rock or Bust -kiertueen aikaisella kokoonpanollaan, johon kuuluvat Angus ja Stevie Youngin lisäksi paluumuuttajat Brian Johnson, Phil Rudd sekä Cliff Williams.

Johnson ja Williams jutustelivat eikkadeikan paluusta Loudwiren tuoreessa haastattelussa.

”Kukapa olisi uskonut?” Johnson naureskelee. ”Mutta tässä sitä ollaan ja olemme siitä melko ylpeitä. Kolme vuotta sitten se ei olisi välttämättä ollut mahdollista. Mutta bändin sisäinen side on niin vahva, että jotkut voisivat väittää sen olleen väistämätöntä, mutta olemme todella iloisia siitä, että olemme nyt tässä.”

Johnson poistui yhtyeen riveistä kuulo-ongelmien vuoksi kesken aiemmin mainitun Rock or Bust -kiertueen. Samaisen rundin jälkeen Williams ilmoitti aikovansa ripustaa basson lopullisesti naulaan. Seuraavana vuonna Angus menetti veljensä, tuottajana tunnetun Georgen, sekä yhtyeen riffimestarin Malcolmin vain muutaman viikon sisällä toisistaan.

Aiemminkin AC/DC:n rumpujakkaralla viihtynyt Chris Slade tuurasi lain kanssa vaikeuksiin ajautunutta Ruddia Rock or Bust -kiertueella, mutta rundin jälkeen yhtyeen tulevaisuus tuntui olevan täysin auki. Slade vaikutti kaikesta huolimatta uskovan jatkoonsa. Vielä tämän vuoden elokuussa mies kertoi omien tietojensa mukaan kuuluvansa edelleen yhtyeen vahvuuteen.

”Tämä on ensimmäinen kerta kun kuulen tästä, mutta kuvittelisin Chrisin tienneen asiasta”, Johnson kommentoi. ”Chris paikkasi Philiä ihailtavasti, hän teki hienoa työtä. Mutta kuten tiedät, Phil ajautui hieman ongelmiin. Hän on kuitenkin AC/DC:n rumpali, ja on aina ollut.”