AC/DC:n tulevalle levylle päätyi paljon edesmenneen Malcolm Youngin ideoita, vahvistaa bändin luottoääniteknikko

Kuva: Timo Isoaho

Uusi levy on koottu riffeistä ja biisiaihioista, joita Angus ja Malcolm Young ehtivät yhdessä työstää ennen Malcolmin kuolemaa, sanoo Mike Fraser.

AC/DC julkaisee lähitulevaisuudessa uuden pitkäsoiton samalla kokoonpanolla, jolla tehtiin myös rocklegendan edellinen albumi Rock Or Bust. Mukana on siis laulaja Brian Johnson, rumpali Phil Rudd, basisti Cliff Williams sekä kitaristit Angus ja Stevie Young. Kyseessä on siis bändin toinen levy, jolla ei ole mukana vuonna 2017 menehtynyt pääasiallinen biisintekijä Malcolm Young.

AC/DC:n luottoäänimies ja tuottaja Mike Fraser sanoo tuoreessa AC/DCFans.Net-podcastin haastattelussa, että kuten Rock Or Bustilla, myös uudella PWR/UP-albumilla on runsaasti Malcolmin jälkeensä jättämiä riffejä, ideoita ja biisiaihioita.

”Angus tuli [levyntekoprosessiin] mukanaan paljon ideoita, mutta ei juurikaan yhtään valmista biisiä. Näin tapahtui myös Rock Or Bustilla, jota varten hän ja Malcolm olivat kirjoittaneet hurjasti materiaalia ennen kuin Mal sairastui ja lopulta menehtyi”, Fraser toteaa.

”Hänellä on siis kokonainen aarreluola täynnä riffejä ja kaikkea sellaista. Hän luultavasti vietti pari viimeistä vuotta kasaten ideoita yhteen ja kun hän tuli studioon, hän istui alas ja avasi laukkunsa, joka oli täynnä pieniä demoja, joita hän oli tehnyt. Sitten hän ja levyn tuottanut Brendan O’Brien kävivät kaikki ideat läpi: ’Hei, se kuulosti hyvältä. Siinäpä on hyvä biisi. Otetaanpa tuo riffi talteen.'”

”Hänellä oli muistaakseni ehkä kolme tai neljä lähes valmista biisiä, jota hieman hiottiin – lisättiin kertosäe tai jotain sellaista. Mutta suurin osa on tehty siitä kasasta riffejä, joita Angus ja Mal olivat vuosien saatossa tehneet.”

Parin päivän jälkeen, kun näiden ideoiden pohjalta oli kasattu tarpeeksi valmiita biisejä, levy pistettiin purkkiin koko bändin soittaessa studiossa livenä yhdessä. Fraserin mukaan bändi työskentelee studiossa äärettömän tehokkaasti.

”He ovat tehneet niin kauan hommia yhdessä, että he ovat yhtenäinen joukko. He yrittävät vain saada taltioitua studiossa sen saman energian, joka heistä lähtee keikalla, koska siellä he ovat parhaimmillaan”, Fraser tuumaa.

Ensimmäinen singlejulkaisu Shot In The Dark ilmestyy tulevana keskiviikkona (7.10.). Yhtye julkaisi sen musiikkivideosta juuri pienen näytepätkän, jonka voit katsoa tuosta alapuolelta heti AC/DCFans.Netin podcastin jälkeen.

“SHOT IN THE DARK.” THE NEW SINGLE OUT WEDNESDAY @ 12:00 AM NYC / 5:00 AM LONDON / 3:00 PM SYDNEY. #PWRUP

Julkaissut AC/DC Maanantaina 5. lokakuuta 2020