Aerosmith-pomo avautuu musiikkibisneksen pimeästä puolesta: ”Managerimme olivat tyytyväisiä, että olimme jatkuvasti pilvessä”

Aerosmith-solisti Steven Tyler paljastaa olleensa pitkään vihainen yhtyetovereilleen näiden lähetettyä hänet vieroitushoitoon 1980-luvun lopulla.

”Aerosmith selvisi vuodesta 1972 vuoteen 1979 ei nyt välttämättä pilvessä, mutta kauniisti… sitten menimme aivan sekaisin”, mies kertoo Haute Livingin haastattelussa. ”Silloin ei ollut mitään vieroitushoitoja; oli vain mielisairaaloita. Menin hoitoon vuonna 1984 ja 1986, enkä oikein tajunnut sitä. 80-luvun alku oli karmeaa aikaa ja huumeet veivät meidät mennessään. Olin ensimmäinen joka sai hoitoa.”

”Vuonna 1988 oli hetki, jolloin manageriporras ja bändi järjestivät minulle intervention”, Tyler jatkaa. ”He ajattelivat, että ’Hoidetaan laulaja raittiiksi, niin kaikki ongelmamme ratkeavat.’ Joten raitistuin, mutta kesti monta vuotta päästä yli vihasta jota tunsin siitä, että minut lähetettiin katkolle samalla, kun he lähtivät lomille. Mutta nykyään olen siitä kiitollinen ja kiitän heitä raitistumisestani.”

Tyler sanoo, että Aerosmith ”ei ole koskaan kertonut totuutta” negatiivisista kokemuksistaan musiikkibisneksen puristuksessa. ”Haluatko käsitellä noita asioita? Vai haluatko ihmisten vain rakastavan uutta albumia?”, mies pohdiskelee. ”Haluatko tehdä levystä ison jutun vai haluatko ihmisten tietävän siitä mitä et itse tietänyt, koska olit niin pöllyissä huumeista, ja managerisi ja levy-yhtiösi olivat vain tyytyväisiä siihen.”

”He rakastivat sitä bändissä”, mies jatkaa. ”Ensimmäiset managerimme olivat tyytyväisiä, että olimme jatkuvasti pilvessä. Samoin levy-yhtiömme, sillä he tiesivät ettemme silloin valvoneet rahaliikennettä. Eikös se ole aina mennyt niin… se on se musiikkibisneksen vitun synkkä, likainen ja asianajajien valheiden täyttämä puoli.”