Aivan kaikki eivät vuodata Eddie Van Halenin vuoksi kyyneliä – David Crosbyn kommentti herättää paheksuntaa

13.10.2020 09:16

Jos aiemmin oli mitään epäselvyyksiä sen suhteen, kuinka suuri esikuva Eddie Van Halen oli kokonaiselle sukupolvelle muusikoita, niin hänen kuolemansa jälkeen asiasta ei pitäisi olla epäselvyyttä. 6. lokakuuta syöpään menehtynyttä Van Halenia on surtu sosiaalisessa mediassa vuolaasti, kun yleisön lisäksi aivan kaikenkokoiset artistit ovat toivottaneet hyvää matkaa edesmenneelle. Suruviestien sävy on ollut huomattavan ihailevaa, mutta onpa joukossa yksi sellainenkin tähti, joka ei kitaristisuuruuden kuolemasta liiemmin hätkähtänyt.

Suorapuheisena miehenä aiemminkin kunnostautunut David Crosby kommentoi aihetta omaan, taattuun tyyliinsä. Kun eräs musiikinystävä kysyi Crosbyltä Twitterissä, mitä tämä ajattelee Eddie Van Halenista, vastaus oli lyhyt ja ytimekäs: ”meh”, joka suomalaisittain olisi kai ”ääh” tai ”plääh”. Viestinvaidosta uutisoi muun muassa Metal Injection.

Crosbyn niskaan alkoi nopeasti sataa kiukkuisia viestejä siitä, miten moinen virtuaalinen olankohautus osoitti huonoa tilannetajua ja makua. The Byrdsistä ja Crosby, Stills & Nash -kokoonpanosta tunnettu laulaja tasoitteli kommenttiaan sen verran, ettei hänellä sinänsä ole mitään Van Halenia vastaan, mutta tämän musiikista hän ei välittänyt.

Kun Crosbylle huomautettiin, että Van Halen mullisti koko kitaransoiton, Crosby tuumasi olevansa eri linjoilla.

”Hendrix mullisti kitaransoiton. Ei kukaan muu… Katsokaas, ymmärrän kyllä.. Monet teistä rakastivat Van Halenia, ja sen yhden kerran, kun tapasimme, hän oli mukava… Ja hän oli lahjakas.. ”Ääh” tarkoittaa vain, etten itse niin välittänyt… Se ei tarkoita, etteikö hän olisi ollut taitava, mutta hänen juttunsa ei ollut minua varten”, Crosby kirjoittaa toisessa viestissä.

Aihetta kommentoimaan saapui myös muun muassa Testamentin Alex Skolnick, joka huomautti, että saman asian olisi voinut muotoilla vähän alkuperäistä kommenttia kohteliaamminkin. Tottahan tuo, ja sama taitaa päteä suurimpaan osaan sosiaalisen median keskustelusta, joten otetaan tästä jupakasta nyt tämän ajatuksen verran opiksi. Lue Crosbyn alkuperäisen viestit alta.

Lisää luettavaa