”Akustinen kitara vaikuttaa hienolta instrumentilta!” – Trio Niskalaukaus tekee yllättävän syyskiertueen

https://www.youtube.com/watch?v=xLJI4hQBPAA

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus vetäytyi keikkatauolle viime vuoden loppupuolella tapahtuneen mittavan Suomen-kiertueen jälkeen.

Yhtyeen alkuperäisenä tarkoituksena oli aktivoitua estradeille seuraavan kerran vasta keväällä 2020 julkaistavan uuden studioalbumin myötä, mutta bändi on nyt tehnyt faneja miellyttävän tarkistuksen suunnitelmiinsa.

– Mehän soitimme kaksi akustista keikkaa Trio Niskalaukaus -kirjan julkistamistilaisuuksissa viime elokuussa. Homma toimi yllättävän hyvin, ja Timo sitten ehdottikin – muiden orkesterin jäsenten rohkaisemana – pienimuotoisen akustisen kiertueen tekemistä, kertoo kitaristi Jarkko Petosalmi.

– Koko orkesteri oli sitä mieltä, että miksipä ei – siis minä mukaan lukien. Minähän olen takavuosina tunnetusti julistanut, että ”ennemmin vaikka eroan yhtyeestä kuin soitan akustista kitaraa”.

Mitä on tapahtunut?

– Ehkä olen tullut vanhemmaksi ja viisaammaksi? Ainakin se parikymppisen kaverin typerä ”en ikinä koske akustiseen” -uho on hieman laantunut kahdessakymmenessä vuodessa, nauraa Petosalmi.

– Paljastettakoon siis, että olen ostanut akustisen kitaran, ja sehän vaikuttaa hienolta instrumentilta. Nyt pitää vaan opetella soittamaan sitä.

Entä miten seuraavan studioalbumin sävellystyö etenee?

– Uusia demoja on valmisteltu kiivaasti, ja levyn runko alkaa hahmottua. Näyttää siltä, että pääsemme studioon loppuvuodesta.

Trio Niskalaukauksen akustishenkinen erikoisrundi suuntautuu pohjoisempaan Suomeen ja keikkalista näyttää seuraavalta:

13.09. Kuopio, Maxim
14.09. Nurmes, Bomban talo
15.09. Oulu, Teatteri Trio
17.09. Äkäslompolo, Selvä Pyy
18.09. TBA
19.09. Kuusamo, Ruka Zone
20.09. Rovaniemi, Wanha Mestari
21.09. Ylivieska, Akustiikka