Alexi Laiho ja sata hevikitaristia, kantrimestari Sturgill Simpson… Helsingin Juhlaviikot julkisti ohjelmaansa

22.4.2015 08:56

Helsingin Juhlaviikot on julkaissut ohjelmistoaan, ja tuttuun tapaan erittäin monipuoliseen kulttuuritarjontaan (fokuksena erityisesti Kiina) sisältyy myös hienoja musiikkitärppejä.

Festivaalin avauspäivänä 14.8. kuullaan Alexi Laihon johdolla tehtävä sadan hevikitaristin konsertti. Laiho säveltää konserttia varten kappaleen ja hakee soittajia Senaatintorille avoimella haulla. Demovideoita voi ladata Alexin katsottavaksi toukokuun ajan. Lisätietoja löytyy täältä.

Hakijoiden täytyy opetella tämä Alexin demobiisi:

20-vuotiaasta Huvilatelttaa muistellaan Lovea ja huvia -illoissa, joissa teltan parhaita hetki muistelemassa ovat muun muassa Emma Salokoski, Pauli Hanhiniemi, Kauko Röyhkä, Mari Palo, Tapani Kansa, Paleface ja Marjo Leinonen. Luvassa on teemailtoja ainakin Gösta Sundqvistille, Olavi Virralle ja Ismo Alangolle.

Huvilateltan lavalla nähdään myös valloittava norjalainen Susanne Sundfør, sekä nykykantrin kiinnostavimpaan kärkeen kuuluva Sturgill Simpson, jota ennen lavalle astuu Ville Leinonen ja Enkelit.

Juhlaviikoille saapuu myös aikamme merkittävimpiin säveltäjiin kuuluva Steve Reich. Hän nousee Musiikkitalon lavalle lyömäsoittaja Colin Currien kanssa esittämään kulttiteoksensa Clapping Music.

Lisätietoja näistä ja koko muu ohjelma nähtävissä: www.helsinginjuhlaviikot.fi

Lisää luettavaa