Alexi Laihon leski kertoi kitaristisuuruuden kuolinsyyn – ”Tragedia, joka olisi ollut täysin estettävissä”

Mika Kirsi

Kimberly Goss kertoo myös suunnittelevansa addiktiosta kärsiviä tukevan muistosäätiön perustamista.

Viime vuoden lopulla menehtyneen Alexi Laihon (Bodom After Midnight, ex-Children of Bodom) leski Kimberly Goss julkaisi Instagram-sivuillaan kuvan, jonka saatteessa tämä kertoo saaneensa Laihon virallisen kuolinsyytutkinnan tulokset haltuunsa. Gossin mukaan Laiho menehtyi alkoholin aiheuttamaan maksan rasvarappeutumiseen ja haiman sidekudostumiseen. Goss myös lisää, että Laihon kehosta löytyi jäämiä kipulääkkeistä, opioideista sekä unilääkkeistä.

Goss kehottaa kirjoituksessaan pitämään Laihon tapausta varoittavana esimerkkinä ja hankkimaan apua omiin addiktioihinsa sekä myös hyväksymään, jos joku tarjoaa apuaan. Hän kertoo myös suunnittelevansa muistorahaston tai -säätiön perustamista, jonka kautta voisi auttaa ja tukea niitä, jotka ”kamppailevat samojen demonien kanssa”.

”Tämä uskomattoman lahjakkuuden ja kauniin sielun menetys on tragedia, joka olisi ollut täysin estettävissä. Hänellä olisi ollut vielä monia vuosia edessään. Kuvitelkaa, miten paljon mahtavaa musiikkia olisimme saaneet, jos hän vain olisi ottanut avun vastaan”, Goss kirjoittaa.

”Tästä asiasta täytyy käydä avointa keskustelua eikä sitä saa hävetä. Olemme kaikki ihmisiä, me kaikki kärsimme, mutta apua on saatavilla. Jos hänen tapauksensa pelastaa yhdenkin hengen, niin tässä kamalassa menetyksessä on ollut edes jotain hyvää.”

Kitaristi Laiho ja laulaja Goss vaikuttivat yhdessä Sinergy-yhtyeessä. Pari avioitui vuonna 2002, mutta eivät koskaan virallisesti eronneet. Viimeisinä vuosinaan Laiho seurusteli australialaisen Kelli Wright-Laihon kanssa.