Alice Cooper Chris Cornellista ja Chester Benningtonista: ”Viimeiset henkilöt, joiden olisin koskaan kuvitellut tekevän itsemurhan”

Cooper toivoo näiden traagisten kohtaloiden viimein herättävän ihmisiä ottamaan mielenterveysongelmat vakavammin.

Alice Cooper keskusteli hiljattain massachusettslaisen WAAF-radiokanavan haastattelussa Chris Cornellista, Chester Benningtonista sekä laulajien itsemurhista. Cooper toivoo tapausten vihdoin saavan ihmiset kiinnittämään enemmän huomiota mielenterveysasioihin ja ottamaan niistä kärsivät vakavammin.

– Ensinnäkin, Chris Cornell oli yksi positiivisimmista ihmisistä, jonka olen koskaan tavannut. Hänellä oli kaikki hyvin joka tasolla. Sama Benningtonilla. Tunsin molemmat melko hyvin eikä kumpikaan ollut kova aineiden käyttäjä tai muuten villi ja hullu, Keith Moonin tapainen persoona. He olivat todella eheitä ja viimeiset henkilöt, joiden olisin koskaan kuvitellut tekevän itsemurhan, Cooper sanoo.

Haastattelija Mistress Carrie pohtii Chesterin ehkä piilottaneen sanoituksiinsa vihjeitä tuntemuksistaan ja asioista, joita käy läpi ja Cooper on jossakin määrin samaa mieltä ja ottaa vertailukohdaksi Jim Morrisonin.

– Kun tunsin Jimin, hän kirjoitti ainoastaan tuonpuoleisesta. Kuolema liittyi jollain tavalla kaikkiin kappaleisiin. Mutta Cornell ja Bennington olivat ihmisinä aina todela positiivisia. Totta kai monet sanoitukset käsittelevät pimeitä asioita jo musiikkityylin vuoksi, mutta eivät he olleet ihmisinä sellaisia.

– Moni kuvittelee, että taide syntyy tuskasta ja artistin täytyy jotenkin kärsiä luodakseen jotain hienoa. Minä en ole koskaan kokenut niin. Minä olen taistellut alkoholismin ja huumeiden kanssa ja löysin pelastuksen kristinuskosta. En ole juonut 37 vuoteen ja olen onnellisempi kuin koskaan, Cooper pohtii.