Alice Cooperin ensimmäinen huumekokemus tapahtui Jimi Hendrixin seurassa – ”Hän sanoi, että ’Olemme avaruusaluksessa'”

4.4.2021 18:00

Alice Cooper muisteli The SDR Show’n haastattelussa ensimmäistä huumekokemustaan. Kuuppaa sekoitti tuolloin itsensä kitarajumala Jimi Hendrixin ojentama jazz-tupakka.

”Kannabis oli ensimmäinen huumeeni, ja käytin sitä Jimi Hendrixin kanssa”, Cooper kertoo. ”Istuskelin paikalla keikan jälkeen. Olin käynyt katsomassa heitä. Me olimme tuolloin pelkkä lukiolaisbändi. Mutta he sanoivat, että ’Hei, tulkaa käymään hotellihuoneessa.’ Istuimme sängyllä ja Jimi sanoi: ’Tässä’, ja ojensi minulle jointin. ’Okei’, vastasin. Sitten hän laittoi neljännesdollarin sängylle — siis värisevälle sängylle. Siellä oli varmaankin 8 henkilöä samalla sängyllä. Sitten hän sanoi, että ’Olemme avaruusaluksessa.’ Vastasin vain, että ’Okei.'”

Cooperin pahin huumekokemus olikin sitten kokonaan toista maata.

”Se tapahtui Detroitissa ja se oli luullakseni kristallisoitua thc:tä”, Cooper muistelee. ”Kello oli jotain neljä aamulla. Tulin tajuihini. Luulin sitä joksikin Jim Jones -jutuksi. Nousin ylös. Muistan ulkona olleen pakkasta. Kävelin ulos pelkässä paidassa saadakseni itseni hereille. Kun tulin takaisin sisään, kaikki olivat vasta tokenemassa. Se oli outoa; se oli kuin jokin Fellini-juttu. Se oli niin kummallista, että luulin kaikkien muiden oikeasti kuolleen ja että olin ainoa hengissä selvinnyt.”

Cooper on ollut raitis vuodesta 1983. Miehen uusin albumi Detroit Stories julkaistiin 26. helmikuuta.

Lisää luettavaa