Alkavatko nyt jäähyväisten vuodet? Myös Whitesnaken David Coverdale suunnittelee lopettamista

10.4.2016 21:51

Nyt alkaa pikkuhiljaa näyttää siltä, että yhden aikakauden loppu on vääjäämättä käsillä. Se ei tietenkään tule yllätyksenä kenellekään – kuolevaisiahan tässä ollaan kaikki – mutta haikealta tämä silti tuntuu, kun rockin viralliset ikonit alkavat yksi toisensa perään poistua kuka minnekin.

Juuri kun Lemmyn ja Bowien kuolemista selvittiin, Steven Tyler ilmoitti, että Aerosmith saattaa hyvin tehdä ensi vuonna jäähyväiskiertueen. Siitä kohistiin hetken aikaa, ja nyt heti perään Whitesnake-ikoni David Coverdale kertoo suunnittelevansa hänkin eläkkeelle siirtymistä vuonna 2017. Coverdale kertoi asiasta Rolling Stonen haastattelussa.

Asia tuli puheeksi, kun 64-vuotias Coverdale kertoi vuonna 2015 julkaistusta The Purple Albumista, jolle Whitesnake äänitti uusiksi Deep Purplen vanhaa tuotantoa. Coverdale suunnitteli alun perin, että levylle olisi tullut mukaan myös Ritchie Blackmore ja muita Purple-konkareita, mutta siitä ei loppujen lopuksi tullut mitään.

– Ajattelin sitten, että no, tämä on minun jäähyväislevyni. Mutta sitten se toimikin niin hyvin! Nyt suunnittelen lopettavani ensi vuonna, kun tulee 30 vuotta täyteen Whitesnaken nimikkoalbumista.

Tämä ei varmasti ole ensimmäinen kerta, kun Coverdale leikittelee ajatuksella, mutta ajankohta olisi kyllä sopiva. Ikä ei ole tullut yksin tällekään kultakurkulle, ja juhlavuosi on aina sopiva hetki tehdä tällaisia siirtoja.

Vanha kaarti vähenee. Katsotaan, mikä on tilanne viiden vuoden päästä.

Lisää luettavaa