Artisti: Whitesnake

Vakuuttavia debyyttejä ja suunnannäyttöjä – muun muassa nämä levyt julkaistiin 30 vuotta sitten

Kolmekymmentä vuotta sitten Suomessa oli ennätyskovat pakkaset. Kulttuuripiirejä ravisteli Oulun Teatteripäivillä esitetty Jumalan teatteri, jonka jälkipuinti jatkui kuukausia. Amerikoissa puolestaan koettiin eräänlainen korkeakulttuurin huipentuma, kun Kauniit ja rohkeat -sarja alkoi.

Alkavatko nyt jäähyväisten vuodet? Myös Whitesnaken David Coverdale suunnittelee lopettamista

Nyt alkaa pikkuhiljaa näyttää siltä, että yhden aikakauden loppu on vääjäämättä käsillä. Se ei tietenkään tule yllätyksenä kenellekään – kuolevaisiahan tässä ollaan kaikki – mutta haikealta tämä silti tuntuu, kun rockin viralliset ikonit alkavat yksi toisensa perään poistua kuka minnekin.

GN’R:n, Whitesnaken ja Mötley Crüen riveistä tutut miehet rauhan asialla – Katso uusi The Dead Daisies -video

Rock-kollektiivi The Dead Daisies puskee täry- ja verkkokalvoillemme maailmaa syleilevän kannanottonsa. With You And I on saanut inspiraationsa nykypäivän poliittisista ja uskonnollisista konflikteista. Kappaleen kirjoittanut John Corabi (tunnettu myös Vince Neilin korvaajana Mötley Crüessa) liikkuu siis perusasioiden äärellä.

Whitesnake goes Deep Purple – Katso tuore musavideo

Whitesnake julkaisee 12. studioalbuminsa The Purple Album 15. toukokuuta. Levy on tribuutti yhtyeen laulaja David Coverdalen ajoille Deep Purplen riveissä.
Mukana on Whitesnaken tulkitsemat uudet versiot valikoimasta Deep Purplen Mark 3- ja Mark 4 -albumien kappaleista. Albumi saapuu kauppoihin normaalina cd-julkaisuna, deluxe edition -versiona kahden bonusbiisin ja neljän musiikkivideon kera, tuplavinyylinä sekä rajoitettuna box set -julkaisuna lisäherkkuineen.
Whitesnake saapuu syksyllä myös Suomeen. Bändi esiintyy Helsingin Jäähallissa 11. marraskuuta.