Kaikki loppuu aikanaan – onko tullut aika sanoa Aerosmithille hyvästit?

Rolling Stonen toimittajan kanssa rupatellut Steven Tyler vihjaisi, että ensi vuosi saattaa olla Aerosmithille jäähyväisten aikaa. Viime aikoina kantrihommissa paremmin viihtynyt Tyler kertoi tekevänsä tänä vuonna 30 soolokeikkaa ja lähtevänsä ensi vuonna rundille vanhan yhtyeensä kera.

”Teemme varmaankin jäähyväiskiertueen. Katsohan, kahdella bändillä on vielä alkuperäiset jäsenet, meillä ja Rollareilla. Olen kiitollinen siitä”, Tyler sanoi ja lisäsi:

”Lähdimme me sitten jäähyväisrundille tai studioon äänittämään uutta albumia, olen joka tapauksessa innoissani.”

Tyler kyllä puhui vertauksessaan vähän mitä sattuu, kun Rolling Stonesin jäsenistö on elänyt pariinkin otteeseen ja toisaalta esimerkiksi ZZ Top vetää edelleen alkuperäisellä miehistöllään, mutta mitäpä tuosta.

Tyler ei ole ensimmäinen Aerosmithin jäsen, joka väläyttää jäähyväiskiertueen mahdollisuutta. Myös kitaristi Brad Whitford kertoi joulukuussa, että lopettamista on harkittu.

”On väistämätöntä, että koittaa aika, jolloin joku meistä ei enää kykene tähän. Olisi siis mukava kumartaa syvään ja lopettaa koko homma tyylillä.”

Lopettamisen puolesta kertoo sekin, että Tylerin ja kitaristi Joe Perryn välit ovat viime aikoina jälleen viilenneet – ja tietenkin se, että silminnäkijähavaintojen mukaan ikä näkyi Aerosmithin otteissa jo bändin edellisellä Suomen-vierailulla vuonna 2014. Tuolloin bändi konsertoi Helsingin Hartwall-areenalla.