Alkuperäinen Kiss-kitaristi Ace Frehley muistelee ensitapaamistaan Princen kanssa – ”Se oli vähän kiusallista”

13.9.2020 17:37

Kissistä ja soolouraltaan tuttu kitarasankari Ace Frehley lukeutuu Princeä kunnioittaviin muusikoihin.

Space Ace kertoo arvostavansa erityisesti Princen tunnistettavaa tyyliä. ”Tiesit heti että se oli Princeä [kun kuulit hänen kappaleensa radiosta] – tapa, jolla hän lauloi ja laittoi biisit kasaan, hänen tuotantonsa”, kitaristi hehkuttaa Ultimate Princelle. ”Se oli täyttä Princeä. Hänellä oli oma tyylinsä ja hän hallitsi sen mestarillisesti.”

Frehley kertoo Purple Rain -elokuvasta tutun Minneapolisissa sijaitsevan First Avenue -klubin muistuttavan häntä aina Princestä. ”Se on hieno esiintymispaikka ja yleisö on aina mahtavaa”, Frehley sanoo. ”Muistan esiintyneeni siellä ainakin kaksi tai kolme kertaa. Aina kun menen sinne, ajattelen ’Ai, täällä he kuvasivat sitä elokuvaa!’ Se oli mielestäni aika siistiä. Se, että menetimme hänet niin nuorena oli traagista.”

Frehley muistelee myös ensimmäistä ja samalla viimeistä tapaamistaan Princen kanssa. ”Se oli vähän kiusallista, koska en ollut tajunnut kuinka lyhyt hän oli. Olin häntä korkeapohjaiset kengät jalassani jotain 30 senttiä pidempi. Tervehdin häntä, mutta emme oikeastaan keskustelleet. Se oli vain lyhyt kohtaaminen. En koskaan varsinaisesti viettänyt aikaa Princen kanssa.”

Lisää luettavaa