Alter Bridgestä ja Slashin soolobändistä tuttu Myles Kennedy paljastaa, mitä pitää surkeimpana levynään – ja mitä otti siitä opikseen

18.5.2023 17:52

Laulaja-kitaristi Myles Kennedy on ehtinyt 1980-luvun loppupuolella alkaneella musiikkiurallaan monessa mukana ja miekkonen on tullut vuosien varrella tutuksi muun muassa Alter Bridge -yhtyeestä, kitaralegenda Slashin soolobändin laulajana sekä sooloartistina. Uralle on mahtunut niin onnistumisia kuin myös epäonnistumisia, joista jälkimmäisiin Kennedy lukee entisen The Mayfield Four -yhtyeensä Fallout-debyyttialbumin (1998), jonka tämä nimeää Classic Rockin haastattelussa uransa surkeimmaksi levyksi.

”Minun olisi pitänyt käyttää sen kirjoittamiseen ja äänittämiseen paljon enemmän aikaa. Se opetti minulle, että levyä tehdessä täytyy olla paljon biisejä”, Kennedy toteaa.

”Kun annoimme biisien demot levy-yhtiölle, jopa A&R-tyyppimme ihmetteli: ’Miten niin teillä on vain nämä 15 biisiä? Niitä pitää olla paljon, paljon, paljon enemmän, jotta voimme valita helmet joukosta!'”

Mayfield Four julkaisi vielä toisen levyn, mutta laittoi lopulta pillit pussiin 2002. Seuraavana vuonna Kennedy perustikin sitten Mark Tremontin kanssa Alter Bridgen, joka porskuttaa komeasti yhä tänäkin päivänä. Yhteistyö Slashin kanssa alkoi puolestaan 2010 kitarasankarin varsinaisella soolodebyytillä ja on sekin jatkunut näihin päiviin asti.

Moni asia saattaisi olla nyt toisinkin, sillä Kennedylle tarjottiin vuonna 2002 paikkaa Slashin, Duff McKaganin ja Matt Sorumin vastaperustetun Velvet Revolver -yhtyeen keulilla. Tuohon aikaan vakavasta tinnituksesta kärsinyt Kennedy kuitenkin kieltäytyi kunniasta ja paikka meni Scott Weilandille. Tätä päätöstä Kennedy ei ole kuitenkaan koskaan katunut.

”Oli suuri kunnia, että he edes harkitsivat minua, mutta jostain syystä silloin ei tuntunut, että se voisi toimia. Se oli kuitenkin oikea päätös, koska kun Weiland tuli kuvioihin, ajattelin, että ’No niin, hän on juuri oikea kaveri tähän’. Rakastin sitä bändiä todella ja mielestäni heidän levynsä olivat tosi cooleja. [Weilandissa] oli oikeanlaista vaaran tuntua, joka sopi todella hyvin siihen, mitä he tekivät”, Kennedy totesi 90.3 WMSC FM -radion haastattelussa muutama vuosi sitten.

Lisää luettavaa