Slashin sooloyhtyeestäkin tuttu Myles Kennedy muistelee koe-esiintymistään Led Zeppeliniin – ”Kyyneleet kohosivat silmiini”

Ullstein Bild/AOP

Slashin sooloyhtyeessä, Alter Bridgessä ja omalla soolourallaankin kunnostautunut Myles Kennedy toteutti monen rokkarin unelman päästessään koe-esiintymään legendaariseen Led Zeppeliniin vuonna 2008.

Zeppelin etsi mahdollista solistia keulilleen edellisvuotisen paluukonserttinsa jäljiltä. Robert Plant ei ollut kiinnostunut viemään vanhaa sotaratsua enää tien päälle, mutta Jimmy Page ja John Paul Jones olivat valmiit jatkamaan jättiläisen tarua onnistuneen reunionin jälkimainingeissa uuden solistin avulla. Loppujen lopuksi suunnitelmat tyssäsivät laulajakandidaattien koelaulattamisen jälkeen.

”Se oli mahdollisuus päästä samaan huoneeseen kolmen kaverin kanssa, jotka halusivat vai hengata ja soittaa musiikkia. Sattui vain olemaan niin, että kyseessä olivat samat kaverit, jotka loivat pohjapiirrokset kaikelle sille mitä itse teen”, Kennedy sanoo Linea Rockin haastattelussa.

”Tiedätkö mikä oli parasta? Musiikin soittaminen itsessään oli mahtavaa, mutta pääsin kertomaan heille, mitä he merkitsivät minulle. Ihan vain fanina pääsin sanomaan, että ’Hei…'”, Kennedy jatkaa.

Mies kertoo onnistuneensa pitämään suunsa supussa ensimmäiset puolisen tuntia.

”Sitten sanoin, että ’Kuulkaas, minun on pakko kertoa tämä, sillä en tiedä olenko täällä huomenna vai en, mutta kiitos että loitte pohjan kaikelle tekemällemme.’ He vain katsoivat minua ja tuumivat, että ’Joo, hieno homma.'”, Kennedy muistelee. ”Sitä huomasi, että he kuulevat saman joka päivä, mutta he olivat hyvin suopeita. Se oli upeaa.”

Kennedy kertoo myös sittemmin miettineensä, miksi juuri hänet valittiin koe-esiintyjien harvalukuiseen joukkoon, mutta ottaa asian suurena kunniana.

”Kaksi hetkeä, jotka nousevat ylitse muiden, olivat No Quarterin soittaminen – se on yksi suosikeistani – ja myöhemmin, kun menin saman vuoden puolella takaisin, soitimme The Rain Songin. Se oli jotain, jota en unohda koskaan. Olin ihan kananlihalla. Kyyneleet kohosivat silmiini. Minun oli pakko kääntyä pois, tyyliin ’älä vaan anna heidän nähdä, että heittäydyt tunteelliseksi.’ Se oli melko väkevä kokemus.”

Kuuntele haastattelu alta.