Amerikkalaiset rockveteraanit peruivat Euroopan-kiertueensa ja myös ensimmäisen Suomen-keikkansa – syynä kohonneet turvariskit

12.5.2017 20:21

Klassisen rockin veteraaniyhtye Kansas on tiedottanut varsin ikäviä uutisia kaikille eurooppalaisille faneilleen koskien suunniteltua kesäkiertuetta. Tiedotteen mukaan yhtye nimittäin peruu koko suunnitellun Euroopan-kiertueensa. Perumisen syyksi kerrotaan USA:n viranomaisten antamat varoitukset, joiden mukaan Euroopassa matkustaminen ei ole tällä hetkellä turvallista, ja turvariskit ovat kohonneet erityisesti amerikkalaisten matkustajien kohdalla.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että yhtye ei esiinny 7. kesäkuuta Helsingin Finlandia-talolla. Kyseessä olisi ollut Kansasin ensimmäinen konsertti Suomessa. Lippuja konserttiin myyvä Lippupiste tai järjestävä taho Phoenix Entertainment ei ole vielä tiedottanut peruuntumisesta, joten seuraamme tilannetta. Vielä kun joku kertoisi meillekin, mistä nämä USA:n hallitus ja turvallisuusviranomaiset sitten oikein varoittavat, kun koko kiertue täytyy perua…

Huhut kiertueen peruuntumisesta lähtivät pyörimään jo aiemmin päivällä, kun saksalaisen Night of the Prog -festivaalin järjestäjät tiedottivat peruuntumisesta omilla Facebook-sivuillaan. Peruuntumisesta kerrottiin kuitenkin nyt poistetulla viestillä bändin Facebook-sivuilla sekä yhtyeen nettisivuilla.

Päivitys 13.5.2017 10.31: Tätä päivitystä kirjoittaessa Kansasin Facebook-sivuillaan julkaisema tiedote ei ole enää saatavilla, mutta viesti on edelleen luettavissa yhtyeen nettisivuilla. Viesti kuuluu kokonaisuudessaan seuraavasti:

”KANSAS regretfully announces the cancellation of its 2017 European Tour. The cancellation is based on safety and security warnings issued by the United States government and various U.S. law enforcement agencies concerning Americans traveling in Europe this summer. KANSAS is extremely saddened that the band will not be able to perform for its European fans this year.”

Lisää luettavaa