Amerikkalaismedia listasi paikat, joissa jokaisen metallifanin tulisi käydä – 3000 asukkaan suomalaiskunta komeasti mukana

27.5.2019 21:20

Rock ’n’ rollin ja heavy metalin lippuja Amerikan mantereella liehuttava Loudwire on listannut 11 paikkaa, joissa jokaisen metallifanin tulisi käväistä reissuillaan.

Mukana on muun muassa Hollywoodissa sijaitseva rockväen kantapaikka Rainbow Bar & Grill, Oslosta löytyvä black metalin syntypaikkana pidetty Neseblod Records sekä Saksan Schleswig-Holsteinissa järjesttävä vuotuinen Wacken Open Air -festivaali. Mikä hienointa, listalle on kelpuutettu myös eteläkarjalainen Lemin kunta, joka maailman metallipääkaupunkinakin tunnetaan.

Viime vuonna komealla tittelillä siunatun kunnan lisäksi myös Helsinki saa oman osansa julkaisun hehkutuksesta. ”Lemissä on 3000 asukasta ja 13 metallibändiä, jolla se ansaitsi hallituksen hyväksymän metallipääkaupungin tittelin”, Loudwire kirjoittaa. ”Nyt voit vierailla Lemissä ja nähdä plakaatin, josta Ozzykin olisi ylpeä. Koska paikassa ei ole paljoakaan tekemistä päivän tai parin rauhaisissa maalaismaisemissa rentoutumisen jälkeen, kannattaa ajaa kahden ja puolen tunnin päähän Helsinkiin. Siellä voit selailla äärilevyjä KVLT:ssä, käydä keikalla Suomen vanhimmalla rock-klubilla Tavastialla ja vierailla monilla muilla kaupungin metallipitoisissa paikoissa.”

Muut valinnat ja loput jutusta voit käydä lukaisemassa täällä.

Lisää luettavaa