Mikä Suomen kaupungeista on maailman metallipääkaupunki? Capital of Metal -kampanja selvittää ja sinä voit auttaa

Ilmoita bändisi mukaan ja nosta kotikaupunkisi osakkeita!
9.5.2018 09:38

Suomella on ollut 1990-luvun lopusta saakka kansainvälinen maine metallimusiikin luvattuna maana: bändit kuten HIM, Nightwish ja Children Of Bodom ovat suurimpia vientituotteitamme ja Suomessa on asukaslukuun suhteutettuna eniten metallibändejä. Onpahan esimerkiksi Amerikan edellinen presidentti Barack Obamakin tunnustanut asian.

Nyt selvitetäänkin, mikä Suomen kaupungeista onkaan metallimaailman pääkaupunki. Asian selvittämiseksi on käynnistetty Capital Of Metal -kampanja, johon kaikki raskaan musiikin yhtyeet voivat ilmoittaa itsensä mukaan. Se kaupunki, jossa on asukaslukuun suhteutettuna eniten bändejä 21. kesäkuuta mennessä, julistetaan hevipääkaupungiksi.

”Suomalaiset bändit kiertävät ahkerasti maailmaa, äänitteet myyvät kultaa ja alan festarit täyttyvät metallimusiikkia rakastavista kävijöistä. Totesimme, että metallikulttuurimme reipas oman hännän kohotus on paikallaan”, kertoo yksi kampanjan ideoijista, Sakara Records -levy-yhtiöstä ja Mokoma-yhtyeestä tunnettu Tuomo Saikkonen.

”Sen lisäksi, että Suomessa on yli 50 metallibändiä 100 000 asukasta kohden, metallimusiikilla on täällä todella ainutlaatuinen asema osana populaarikulttuuria. Metalliyhteisössä vallitseva yhteishenki on sekin mainitsemisen arvoinen. Esimerkiksi viime kesän Tuska-festareilta ei tullut poliisin tietoon ensimmäistäkään järjestyshäiriötä.”

Capital Of Metal -kampanjan toteutuksessa ovat mukana paitsi Tuska-festivaali ja Sony Music Finland myös ulkoministeriön maakuvayksikkö, joka haluaa tukea ja kunnioittaa suomalaisten metallibändien työtä.

”Bändit ovat todella merkittäviä Suomi-lähettiläitä, ja meillä on lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka henkilö on tullut Suomeen opiskelemaan, tai kiinnostunut jostain muusta Suomeen liittyvästä metallimusiikin kautta”, maakuvayksikön päällikkö Petra Theman toteaa.

”Ensimmäiset mielikuvat eri maista syntyvät yleensä kulttuurin tai urheilun kautta, ja Suomen tapauksessa merkittävin väylä on jo pitkään ollut metallimusiikki.”

Bändit voivat ilmoittaa itsensä mukaan ja tukea omaa kotikaupunkiaan täällä. Ilmoittautumisaika päättyy 20. kesäkuuta ja metallipääkaupungin tittelin voittaja paljastetaan 21. kesäkuuta.

Lisää luettavaa