Amorphis seilaa punaisten pilvien alla – ”Aikamoinen Amo-jytky on tulossa!”

15.6.2015 14:43

Helsinkiläisyhtye Amorphis julkaisee Under The Red Cloud -albuminsa 4. syyskuuta. Orkesteri työsti kokonaisuuden ruotsalaistuottaja Jens Bogrenin kanssa.

– Aikamoinen Amo-jytky on tulossa! Jens on tuonut soundimaailmaan juurikin sen mitä häneltä lähdettiin hakemaan. Biiseistä löytyy korinaa, narinaa ja kaikkea siltä väliltä. Soitannollisesti bändi on tehnyt varmasti uransa tiukimman levyn, kitaristi Esa Holopainen miettii.

– Jens teki kiistämättä uskomattoman hienoa työtä. Kappaleissa on paljon elementtejä, mutta kaikki sointuu täydellisessä harmoniassa – ja lopputuloksena on todella raskas ja melodinen albumi. Voin rehellisesti sanoa, että Under The Red Cloud nousee henkilökohtaisesti Amorphis-albumeiden top kolmoseen!

Levyn tekstit ovat bändin ”henkisen mentorin” Pekka Kainulaisen käsialaa.

– Ne ovat Kalevalan tapaan kuvauksia luonnonilmiöistä, vuodenaikojen kierrosta ja ihmismielestä. Uudelleen ja uudelleen toistuvat tilanteet, joissa toivo ja epätietoisuus vuorottelevat. Ihminen yrittää saada neuvoja itseään korkeammilta voimilta, tietäjiltä ja jumalilta. Runot eivät muodosta varsinaista tarinaa, mutta niitä yhdistää tietty, meidänkin ajassamme vallitseva teema. Elämme punaisen pilven alla, ja aika taas kerran puntaroi meitä, lyyrikko sanoo.

Amorphis-fanit pääsevät myös lukuhommiin, sillä orkesterin pitkästä taipaleesta kertova kirja ilmestyy 20. elokuuta. Teoksessa ääneen pääsevät bändin nykyisten ja entisten jäsenten lisäksi taustavaikuttajat, kuten tuottajat, managerit ja muut ”bändin jaloissa pyörineet”.

Amorphisin Suomen-kiertue taas etenee seuraavasti:

19.09. Radio Rock -risteily
26.09. JaloTuska, Oulu
09.10. Finlandia-klubi, Lahti
10.10. The Circus, Helsinki
16.10. Logomo, Turku
17.10. House Of Rock, Kouvola
22.10. Pakkahuone, Tampere
23.10. Rytmikorjaamo, Seinäjoki
24.10. Kerubi, Joensuu
30.10. Lutakko, Jyväskylä
31.10. Vesileppis-areena, Leppävirta

Lisää luettavaa