Andy McCoy yhdisti voimansa rapin suomenmestarin kanssa – Tältä se kuulostaa

Damn yhdistää Andyn ja hiphopin.

Soundin ennakkokuuntelussa soi tällä kertaa yllättävä kombo: Andy McCoyn vimmaisesti vinguttama kitara tanakan biitin ja räppäyksen taustalla.

Asialla on Damn-niminen, omien sanojensa mukaan ”räppiä ja erilaista kitaramusiikkia yhdistelevä yhtye”, jossa vaikuttavat rapin suomenmestaruuden vuonna 2014 voittanut MC Toni aka Tony Madness (Toni Pitkänen) ja Johnny Crash (Jouni Kari). Kitaraan pestatun Andyn lisäksi Damnin tekemillä biiseillä vierailee eri räppäreitä.

Nyt ensimmäisenä maistiaisena julkaistulla Sori naapurit -kappaleella räppää Tony Madness ja vierailee Lauri Avaruudesta. Biisin tausta on Johnny Crashin ja Andy McCoyn käsialaa. Kappale julkaistaan virallisesti perjantaina 17.3.

MC Toni vastaili Soundin kysymyksiin:

”Homma sujui mutkattomasti, ja biisi kuulosti hyvältä, joten tehtiin useampi”

Andy McCoy ei ole ihan tyypillinen vieras räppibiisillä. Oliko Andy vaikea suostutella mukaan?
– Kokeiltiin alkuun yhden stygen tekemistä. Homma sujui mutkattomasti, ja biisi kuulosti hyvältä, joten tehtiin useampi.
Nähdäänkö mies myös keikoilla?
– Andylla on tiedossa kiireinen kesä omien projektiensa vuoksi. Ainakin muutama keikka kuitenkin vedetään. Keikkojen määrä riippuu vähän myös tarjonnasta.
Ketä muita räppäreitä alkukesästä ilmestyvälle julkaisulle on tulossa?
– Loput pidetään yllätyksinä julkaisuun asti.
Kuinka edustavan kuvan kokonaisuudesta nyt julkaistu kappale antaa?
– Kaikki kappaleet ovat keskenään erilaisia. Niitä yhdistää lähinnä se, että biiseissä kunnolla räppiä ja kitaraa räväkällä saundilla. Huhtikuussa julkaistaan uusi, erilainen, unelmista kertova biisi musavideon kanssa.